fredag, april 10, 2009

Sjefen over de fleste sjefer.


På en uke har Rållsis og jeg sett de to siste filmene til Clint Eastwood. Den ene: 'Million dollar baby' vant jo en haug med Oscarpriser i sin tid - selv om vi alle vet at det ikke trenger å være noe kvalitestegn i og for seg. Men det ER en knallfilm. Eastwood er perfekt i rollen som gammel grinebiter - en meget troverdig grumpyføkk. I Gran Torino - som høres ut som navnet på et playstationspill - er storyen og rollekarakterene ganske like. Ihvertfall Clint Eastwood's rolle. Det at han kunne være så jækla MORSOM kom som en overraskelse på meg. Denne likte jeg enda bedre enn førstnevnte.

Jeg var aldri noen stor fan av spaghettiwestern-sjangeren, men det er klart at når helten rullet cigarilloen ut i munnviken og fyrte løs så gjorde det et visst inntrykk.
Det jeg liker aller best med Eastwood er at han kan filmfaget så godt - han har lært seg alle sider i prosessen - han heiser og hupser og opererer og snurper ikke på kroppen slik andre aldrende filmhelter i Hollywood gjør. Han gjør noe så sjeldent som å lage troverdig smal film for massene. Clint Eastwood er kongen.

6 kommentarer:

Gummislangen sa...

Gran Torino hjemme eller på kino? Har lyst til å se den godfilmen:

runo sa...

John wayne har en oscar. Er det ikke gull- ur for 25 kamper i "trøyå" ?

So directly on video runo sa...

Sinna gummislange? Piggdekk! beste oscar liner faktist; Få. Nå.

paaskeharen sa...

Anbefaler Sjino. Gran Torino er best på Sjino.

Gummislangen sa...

Alle filmer er best på sjino. Med unntak av norske filmer. Da blir det ofte skuespill av varierende kvalitet i litt for stort format.

Gummislangen sa...

Glemte å nevne at noen norske filmer er fullt på høyden med det beste i utlandet, som en tidligere statsmann så fint proklamerte.