Har vårherre stille lempet?


Det er fint med påske.
Trist med Jesus for de som tror på denslags, men fint for oss andre.
Vi kan i det hele takke kristnasene for ganske mange fridager. Påsje og Jul og Pinsti og Himlaspretten. Og så kan vi takke arbeiderbevegelsen for første Mai. Alle er i mot første mai og sier den har utspilt sin rolle og de har sikkert rett. Men det er ingen som har noen motforestillinger mot fridagen i seg selv. Fri er bra greier uansett.

Det jeg ikke helt forstår er linken mellom Jesus og marsipan og kryssord og påskefjell og krim og egg og vel - flaut å si det - Påskeharen. Tradisjoner er liksom en lapskaus av allslags.

Kom akkurat på at når tvillingene kommer så må jeg slutte å boikotte syttamai på det nivået jeg har gjort de siste 20 årene. No more Mr. Flagburning man. Fløyser og matrosdresser is og pylsa og brus.

Kommentarer

underholdnings-slange sa…
Påske på plattform har samme form og innhold som Jul på plattform. Det blir mye klemming og akrobatikk med korpulente mennesker. Dette året var det mer harselering av små etniske grupper enn vanlig. En periode hadde jeg lyst til å grave meg i gjennom dekk, ned til trygge hav-overflaten. Valgene er enkle: Man er med eller negativ innstilt. Jeg var med på underholdnig i går, slik at jeg slipper mas når jeg aller helst vil kose meg med en god bok på lugaren. Partyfixerne har brukt mye tid, og all ære til dem, bare meg som har en annen intimsone enn mange andre.
Stian sa…
Hehe. Det er bare å omfavne det borgerlige A4-familielivet, nå :-) Jeg var også i opposisjon da jeg var yngre. Den som ikke er radikal i sin ungdom, har ikke hjerte ... Men så blir det barn og familie og hus og bil og fellesferie og ... mange distraksjoner til selvstendig tenkning. Man kan fremdeles være radikal, men uttrykksformen endrer seg.

Jeg liker også påsken. Som du vet, har jo de kristne kuppet den sekulære vårfeiringen. Egg kan du gjerne bruke, det er jo symbolet på nytt liv, og har ingenting med Golgata å gjøre. Hedensk overlevning.

God påske!
Rållse sa…
Og marsipankake! Men ALDRI bunad.
paaskeharen sa…
Oljearbeider-kos høres veldig eksotisk om enn noe suspekt ut. Jeg får sånne Village People-bilder på netthinna. Når det gjelder den ironiske delen av det at man som pappa blir en representant for det etablerte, så driver jeg og leser en kjempemorsom bok av Finn Bjelke. I rettferdighetens navn så er vel ikke han noe svar på Stein Lillevolden, men han lærer villig bort triks for å forhindre kaptein sabeltann og smurfehits i heimen og i bilen. Og det er en begynnelse. Det er greit å tenke gjennom de greiene på forhånd.
Gummislangen sa…
Disse små som kommer vil nok helst sitte hjemme å drikke øl med far. Noe annet vil rett og slett være barnslig..tji-hi!
paaskeharen sa…
Men får de lov av mor? Av en eller annen grunn tviler jeg på det.
paaskeharen sa…
...Og for ordens skyld : Jeg VET at påskebudskapets kjerne er oppstandelsen:) og derfor et glædens budskap for de 'troende'.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta