mandag, mars 30, 2009

Gresshopper.


Iver Stoff - TV 2's tidligere ekspertkommentator valgte å ordlegge sitt syn på kvinnefotballen på denne måten: 'KVINNEFOTBALL? HVA ER DET? IKKE ER DET FOTBALL OG IKKE ER DET KVINNER.'
Stoff har aldri vært redd redd for å være kontroversiell.

Jeg vil ikke akkurat stille meg bak det utsagnet, men jeg har selvsagt noen tanker om saken.
Det som slår meg når jeg ser kvinnefotball er at det går så SEINT. Hvis man tar bort 70 prosent av farten, 60 prosent av teknikken og brorparten av samspillet fra De beste herrefotball-lagene så er man noenlunde der.
Kvinnefotball ligner på herrefotball bare at det er ekstremt mye dårligere.

Jeg vil på ingen måte ta fra kvinsa gleden ved å rote rundt på gressmatta og etterligne det pojkarna gjør. Alle som vil må få 'spenna' fòball.
Men jeg kan ikke helt la være å tenke: Hvorfor? MÅ dere?
Dere KAN - hvis dere VIL - men dere MÅ ikke - ikke for min del.

12 kommentarer:

sjåvenist-slange sa...

Jepp, dette var sånn passe ukorrekt! Det må nevnes at kvinneidrett er bra, utenom fotball. Kvinneboksing er heller ikke så kjekt å se på. Blir litt uggen av å tenke på en knytteneve mitt i puppen...kan det være nødvendig? Hvorfor er det bare tennis som har bruker begge kjønn i en kamp? Svar meg Hare!

Bergljot sa...

Jeg er helt enig. Og så mener jeg at menn kanskje bør styre unna kickboksing og taikåndo med tanke på at de kan få motpartens føtter inn i ballene (det antar jeg at må være minst like vondt som knyttnever i puppene).

paaskeharen sa...

Jeg tror skiskyting har sånn mixed double også. I tennis spiller man jo diagonalt mot samme kjønn. Fuglene vet hvorfor.

Bergljot sa...

Blanding av kjønn er dessuten ekkelt.

Bergljot sa...

Isdans, parløp i kunstløp,konkurransedans (=to kjønn på matta samtidig. Hundekjøring og skyting (menner og damer i samme klasse). Trav og galopp (her konkurrerer både menner mot damer og hopper mot hingster og valaker, så å si).

paaskeharen sa...

Nja, men i isdans har damene og mennene forskjellige funksjoner. Ser dere noen gang kvinsa slenge pojkarna rundt seg i denne grenen? Det er de fysiske forutsetningene som setter begrensningene. Og slik er det med fotball også.

Frk. Frekkesen sa...

Jeg tror kanskje ikke det er for din del de gjør det.

Lurer også på hvorfor trege og lite tekniske damer spiller mer underholdende håndball enn menn?

Hvis alle skal gjøre det de er best på - hva er det da menn skal slutte med? Kommer ikke på noe, bortsett fra aerobic, som menn lar være å gjøre. På det generelle plan skulle kanskje menn være litt mindre skråsikre på at de vet mest og best?

paaskeharen sa...

Vuppsann! Her svelger Frekkesen agn og snøre og søkke og hele sulamitten. Hvis damefotball er så jævla bra: Hvorfor følger du RBK og ikke Tronnjæmms Ørn?

Frk. Frekkesen sa...

Nå ble du glad, nå? Men du tar feil - jeg har verken gått i garnet eller på grunn - for jeg mente det jeg skrev bokstavlig. Jeg syns damefotball er møkkgørr, men anser jo håndball og for å være relativt avhengig av temo og teknikk.

Anonym sa...

Doping,jenter er like flike som gutter i doping.

Stian sa...

Jeg ser gjerne på damehåndball. Jeg finner det faktisk ofte vel så interssant og teknisk som herrehåndball, som gjerne er i overkant bestemt av fysisk styrke.

Damefotball kunne jeg muligens likt på samme prinsipper. Jenter som sparker fotball hadde kanskje gått an hvis ikke keeperspillet var så uendelig, ubegripelig dårlig at det blir helt alldeles ulidelig å se på.

jef sa...

flott artikkel, dette er en av favoritt bloggene mine

besøk meg her tilbudsvarer.blogspot.com