torsdag, mars 26, 2009

Trafikk og musikk.

Kjære Farmor er åttivis av år og hun har vært mye syk i det siste. Det er trist når folk en kjenner blir gamle, men heldigvis er hun bedre nå.
Hun har kjørt bil siden begynnelsen av åttitallet og det har hun gjort godt - aldri vært borti noe som helst - forsiktig som hun er.
Jeg tror ikke hun har kjørt fortere enn seksti noen gang heller, så hun har holdt seg godt innenfor fartsgrensen.
Nå vil hun slutte å kjøre bil sier hun. Det er en stor avgjørelse når man bor på en plass der den eneste kollektivtrafikken som eksisterer er en skolebuss som fyker forbi to ganger daglig. Da kan det fort bli litt stusselig.
Jeg kan forstå at kjøreferdighetene blir nedsatt når man blir eldre - at syn og hørsel blir svekket og at man stivner i ledd og nakke - og da kan det være vanskelig å få med seg alt som skjer og da er det fort gjort å raske med seg noen fotgjengere - eller sauer som det heter på de kanter.
Men hovedargumentet til Farmor angående innlevering av nøkler og sertifikat er ikke hennes egne begrensninger. Hovedargumentet er hva 'DE' sier. Hun vet ikke hva de egentlig sier, men for sikkerhets skyld - i alle tilfeller - så skal de ihvertfall ikke få si om henne at hun er uansvarlig.
Når jeg tenker på det så er hun en slående kontrast til meg selv - som de første årene etter at jeg hadde fått lappen kjørte absolutt så fort jeg bare kunne og i nærsagt allslags ulovlige tilstander.
Jeg kjørte av veien på 'glattå' en haug med ganger og det er kun flaks som er grunnen til at jeg ikke har kvestet noen. Eller jeg kjørte på et rådyr en gang - eller syklister som de heter på de kanter. Bare at de er mindre glorete.

25 kommentarer:

kjøreslange sa...

Det er alltid noen som kjører bedre enn andre. Du er i en kategorien som har fått sertifikat under tvil. Men du er usevanlig flink til mange andre ting.

paaskeharen sa...

Jeg er DRITFLINK til å kjøre bil. Men mine tidligere synder betyr at jeg ikke fortjener å ha sertifikatet.

Rållse sa...

Du har i alle fall sagt i fullt alvor at du er mye bedre enn meg:)

paaskeharen sa...

Ja, rent teknisk sett er jeg nok det:) Men jeg er uten stedsans og får lett panikk hvis jeg ikke vet hvor jeg skal.

Anonym sa...

Mange dvergbøyer er redde for parkeringshus. Er du en av dem?

paaskeharen sa...

Nei - jeg er kun redd for å tulle meg vekk.

Frk. Frekkesen sa...

Pøsj - lygas - da vi skulle på sykehuset for å besøke farmor turte hverken du eller jeg å kjøre dit pga parkeringshuset.

Vedder en mill på at Bergljot later som hun er anonym.

Ååååå neiiii - nå blir jeg vel sletta......

paaskeharen sa...

Jeg kjørte ikke fordi jeg er nabo. Du kjørte vel muligens ikke fordi...ja, ikke vet jeg.

runo sa...

øøøhemmm..
Suleskar etter u2 for tusen år si i bilen til Bergljott ? ÅÅ HELVETE! INGEN BREMSER! Og du har helt rett i at det var flaks den avkjørselen var der den var. Legendarisk tur videre med Atilla som stuntman og Suli med notene på fanget.
Du er uansett bedre en degosen; "Jeg girer bare av og til"- kommentaren hans holdt på å bli enden på både meg og Toro. Men på den annen side kan han bremse på giret selv om fra femte til trie blir litt ubehagelig.

Rållse sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
paaskeharen sa...

Vups!

paaskeharen sa...

Ja, jeg husker den turen. Og at Runo kastet ei parkeringsbot ut vinduet. Det kostet meg noen ekstra hundrelapper. Selve bremsesvikten var rimelig traumatisk. Men etter en sigg og litt lufting funket de igjen. Tenker på det hver gang jeg kjører der.

Bergljot sa...

Uuuups. Jeg tipper vi snakker om det hvite kadetten nå. Den var ikke helt god, det er helt sant. Ikke tror jeg den var forsikret heller, når jeg tenker meg om. Jeg visste ikke at dere skulle kjøre i bakker på den turen, da hadde jeg vel kanskje fortalt dere at den ikke hadde bremser. Kanskje.

paaskeharen sa...

Neinei - verdens daueste nissan dieselsunny.

Frk. Frekkesen sa...

Ikke diss Sølvpilen (Sølvpikken)! Det var en strålende bil.

Fy fader så pinglete å late som man ikke er redd parkeringshus når man vitterligen ER redd.

Anonym sa...

Men det hadde vel bremser, så vidt jeg husker? Den hadde iallfall forsikring.

paaskeharen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
drivingsnake sa...

Kult at vi har fått bilkjøringen din i fokus. Denne bloggen skal tvilligene dine få på 18 års dagen.

paaskeharen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
paaskeharen sa...

Og så er jeg ganske dårlig til å logge meg ut av bloggen, slik at Rållserau kan legge inn masse kommentarer i mitt navn:) Mohahaha

Anonym sa...

Så det stemmer ikke at du er livredd i parkeringshuset i St. Olav, da?

paaskeharen sa...

Jo!

Suli Andropov sa...

Når man har kjørt rundt i sin ungdom og hørt på dridens fearwater revival så blir man ikke automatisk en god sjåfør, men synes du har greidd deg bra. Ved ankomst parkeringshus anbefaler jeg Sasyricon.

Anonym sa...

varsomt nå! Snart kommer sletteharen og tar innlegget!

paaskeharen sa...

Deletedeletedelete:)