Hells Bælls


Jeg har sittet hele natta sammen en en ansamling av mine beste venner og pratet skit og spilt Buzz. Det var fint.
Men ikke alle venner jeg har hatt opp igjennom årene har vært av en slik kvalitet som de jeg omgås nå.
Da jeg var i slutten av tenårene ,hadde jeg en bestekompis som het Leif morten. Vi pleide å leke mye med hverandre, dra på bryggedanser, smugrøyke sigaretter og drikke øl.
I 1989 dukket det opp en ny figur i nabolaget vårt som gikk under kallenavnet 'Bælls', han var en ekstremt rølpa, ekstremt tynn, men tidvis veldig underholdende trønder med bart. Jeg tror han hadde fått tilnavnet sitt fordi han lignet på en Bergen-Bellsen fange.
Han kom fra en belastet familie, hvis man kan si det sånn, den ene lillebroren hans satt i ungdomsfengsel, det kom etterhvert fram at Bælls hadde en kriminell fortid- han også. Men Leif Morten og jeg var naive bondegutter, og vi ble fort kamerater med fyren. En gang hadde jeg 'fest' hjemme i huset til foreldrene mine(festen hadde kun tre deltakere: Bælls, Stolfrid(som var kjæresten til Bælls) og Bællsen selv. Det var veldig høy brennevinsfaktor, og jeg våknet fyllesyk som et fly dagen derpå. Når jeg så meg i speilet, oppdaget jeg at jeg hadde blødd nesblod, og jeg hadde blått øye. Det ringte på døra i det samme, og jeg gikk ned og åpnet, og der står Bællsen: 'Onnsjyll at æ banka dæ opp i går'. 'Gjorde du det?' 'Mm', ingen av oss kunne huske det eksakte hendelsesforløpet, men vi ble enige om å slå en strek over hele greia. Det ble etterhvert mange tilfeller av vold i spritfylla for trønderen vår. Han hadde sine demoner, og når han drakk slo de ut i full blomst. En syttende mai totalvraket han bilen min. Selv hadde jeg vært i byen og feiret dagen, og jeg husker at jeg hadde nølt når han spurte om å få låne bilen, men som så mange ganger- både før og senere- klarte jeg ikke å si nei.
Resultatet var en ex-bil, og et lån på førti tusen kroner som han nektet å betale noe av. Etter dette forsvant Bælls ut av livet mitt. Jeg er glad jeg ikke var med på bryggedans til Bombo hvor han nesten slo ihjel en ung gutt på sytten år, og hvor hevngjerrige Bombobuer oppsøkte huset til hans mor i hevn, og slo ham helseløs med hver sin vedski. Vold er noe drit, og jeg håper at mitt bekjentskap med Bælls lærte meg å velge mine venner med litt mer omhu.

Kommentarer

paaskeharen sa…
Nei. Drid i det. Siste gangen eg såg an så hadde an bolt seg opp så jævligt og.
Anonym sa…
Sjamasjita slag for deg og meg...trallala..

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta