Lost Highway

Kan du åbne den porten slik at drosjen kan kjøre igjennom?

Det er en eldre dame med sydenbrunt, læraktig fjes som henvender seg til meg. Jeg har aldri sett henne før. Hun sier 'kan du', men hele kroppsspråket hennes sier 'se til helvete å'.

Hæ?  (Snakker du til meg? Har jeg tjener-uniform på meg?)

Kan du åbne den porten sånn at drosjen kan kjøre igjennom? Nå er hun tydelig irritert. Snurper på munnen.

Porten skal vær igjen,( E39 e der borte.) Sier jeg og peker. Jeg har en kampanje på gang når det gjelder å lukke porten. Jeg lukker den hver gang jeg går forbi. For å begrense trafikken. Ungene leker ofte utenfor.

Ja, det er greit at den skal vêr igjen, men drosjen må få komme igjennom, for det e en gammel mann som ikke kan gå der borte.

Der spilte hun trumfesset rett i fleisen på meg. Gamling i rullestol trumfer lekende unger.

Javel (men sei ver så snill neste gang)

Jeg er lei av folk som tror de kan herse med andre fordi de er gamle. Hvorfor skal ikke vanlig folkeskikk gjelde for dem?  Var det ikke dem som fant opp folkeskikken?  (Jo, men det var dem som fant opp atombomben også, og Kullkraft).

Så det.


Kommentarer

paaskeharen sa…
Jeg mener ikke han i rullestolen, altså. Det må jeg få presisere.
...å de klager på de unge; hva skal det bli av de unge med slike forebilder? (en av kjepphestene mine)
Anonym sa…
Så enig! En del gamlinger (presiserer at det kun gjelder noen) har liksom bare bestemt seg for at de ikke trenger å utvise normal folkeskikk bare fordi de har nådd en viss alder! De kan liksom både være nebbete, frekke og direkte uforskammet, uten annen grunn enn høy alder!!! Man skal liksom "bære over med det" fordi de har en eller annen hevd, kun i egenskap av høy alder.
Jævla irriterende, de skulle hatt en real oppstrammer på lik linje med frekke tenåringer! Gro
paaskeharen sa…
Jeg er enig med dere begge. Folkeskikk er noe man forventer fra alle aldersgrupper. Og samfunnslag. De fleste eldre er fine folk. Jeg vurderte - rett etter at jeg hadde skrevet denne posten - å ta vekk hele greia, for det hadde litt lav PH, men jeg er glad for at jeg lot det stå.
MM sa…
De absolutt frekkeste, mest ufordragelige og mest hensynsløse menneskene jeg har møtt har alle vært over 70. Eller, kanskje ikke mest hensynsløse, de har vært barn. Men de frekkeste og mest ufordragelige, og av og til skikkelig slemme; gamlinger, alle som en. Visdom kommer kanskje med årene av og til, men som oftest kommer den ikke i det hele tatt. De frekke og ufordragelige har sannsynligvis alltid vært sånn, og bare blitt enda mer seg selv etterhvert som årene har gått.

Populære innlegg fra denne bloggen

Lagelig til for høgg

Anarkistiske Barnesanger Volum 1

Om mørke