Strange Fruit

I byen vår, oljebyen finnes mangslags kuriosa og severdigheter.

'Sverd i stein' som markerer slaget ved hafrsfjord. Alexander Kielland, som markerer Alexander Kielland, Oljemuseet (som jeg aldri har vært inni, men som markerer, ja du vet).

Jernbanestasjonen som viser at det finnes måter å komme seg vekk på, hvis det er det man ønsker.

Av de mer obskøne severdighetene vil jeg nevne tuttetreet.

Tuttetreet er ei pjuskete rogn som står ved mosvannet, pyntet med hundrevis av tutter. De henger der som enslags type rar frukt, plantet av småbarnsforeldre og småbarna deres.
Det er dit tuttene reiser for å dø.

Det er dit ungene reiser med tuttene sine (som regel under et ikke ubetydelig press fra foreldrene) for å slutte.

For et par år siden skapte det ramaskrik da en dame ville redde treet for den lidelsen det ble påført. Av å bære  plast og latex.

Nrk og Aftenbladet kastet seg på. Det var en skam. Du føkker faen ikke med tuttetreet vårt. Det har ikke vært så stort engasjement i byen siden bomringen kom.
Eller Viking vant cupfinalen i 2001.
Eller sandvolleyen i 2008.

Jeg synes vi skulle finne en busk like ved. Hvor røykere kunne henge røykesakene sine når de bestemte seg for å bli ex-røykere. Og så kunne de som ikke ønsket å slutte finne seg en røyk når de gikk tur rundt mosen, tenne den - ta inn synet av de to buskene - side ved side.

To tre som er med på å definere essensen av Stavanger.

Kommentarer

Anonym sa…
Synes forslaget ditt om røyketre er glimrende - jeg ville ha hengt opp alle røyekere der om jeg kunne... :)
dessuten MÅ du ta turen INN på oljemuseet - det er virkelig kjekt! Og lærerikt - og de har kul 3D film og helikopter for de minste :) I :)
paaskeharen sa…
Jeg tar bittelitt selvkritikk på å lage sluttetreet helt inntil tuttetreet, for tenk om det kom noen som var litt seine til å slutte med tutt og litt tidlige til å utforske tobakk? Men kanskje man kunne hengt røykesakene så høyt at de ikke kunne nå dem. Ja, slik måtte det ha blitt.
MM sa…
De er ofte sabla gode til å klatre, de små, avhengige.

Og siden alle gode ting er tre (og alle gode ting kommer til en ende), må det tredje treet på plass. Det er der man henger eksene sine. Litt utenfor synsvidden til tutterne, kanskje. Eller kanskje ikke, siden de allerede er så godt i gang med å lære om livets harde realiteter.
paaskeharen sa…
Ja, ville du ha hengt dem etter hodet da?
MM sa…
Et par av dem, kanskje. Hvis ingen hadde sett meg.

For the rain to gather, for the wind to suck,
For the sun to rot, for the trees to drop...

Populære innlegg fra denne bloggen

Lagelig til for høgg

Anarkistiske Barnesanger Volum 1

Om mørke