onsdag, september 17, 2008

Hersens glade dager.

Finansbanker i juesei går over ende så det dirrer i jorden.
Det sies at de har vært for grådige i sin jakt på profitt og lånt ut penger de ikke har hatt. Fem millioner amerikanske huseiere har mistet boligene sine i turbokapitalismens navn. De ansvarlige sjefene forlater kontorene med fallskjermer som holder dem svevende livet ut.
Nå sies det også at bankene her har lånt penger av de amerikanske igjen og at de taper penger og det skal vi betale for - i form av økte renter - vi som har lånt penger av dem igjen. Det er jo logisk. Fair enough!

Hvis antydningene om boligrente på 10-tallet slår til har jeg to valg: Jeg kan jobbe meg ihjel eller jeg kan ta med meg rållså og flytte ut i en hytte i skogen. Så kan hun flette hengekøyer i makramè og jeg kan jakte utrydningstruede dyrearter og selge dem til høystbydende på QXL. Og hvis jeg ser en økonomiekspert skal jeg slå vedkommende med en kjepp til han sier unnskyld.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har mer tro på at Rolså kan makramere enn at du kan jakte dyr. måtte i så fall være sau, og da har dere jo alt ei hytte å slå dere ned i. Ellers må jeg jo si at jeg deler indignasjonen din. Det blir stramt i dollaråsen på Rææææge også, skal jeg si deg. Ha en fin dag!

paaskeharen sa...

Kan bare holde meg for øynene når jeg skal foreta nådestøtet.

Rullse sa...

Hva er makramé?

paaskeharen sa...

Det er en fletteteknikk som var veldig pop på åttitallet. Folk makramerte potteopphenger og denslags i noe stikende, brunt tauverk. Og så flettet de inn noen trekuler til pynt. Bergljot knows her makramè, for å si det sånn.

Anonym sa...

Fy din frekkas som får meg til å framstå som en husflidstøs. JA, jeg kan makramere. Egentlig snakker vi ikke om fletting, men om knuter. Halvstikk, helstikk og siste stikk. Kan ellers opplyse at teknikken er trendy igjen blant fjortisen, de makramerer smykker og armbånd. Hmrmf.

paaskeharen sa...

Før pleide det å være et adelsmerke for damer å kunne sy og hekle og strikke.

Anonym sa...

Jeg trodde det var det ennå, jeg. Rolså er nå iallfall en kløpper med spøt.

Bill mrk ikke råd til mat sa...

Hvis dere vil kan dere leie et rom hos oss i Okka by for en biiiiiilllig penge. Skal vi si 15 000 i måneden?

Anonym sa...

Hos oss kartlegger vi metoder for å øke cashflow'en. Vi kan selge tjenester fra far eller selge moppasen. Eller leie ut et rom på loftet (til harepus og Helene Harefrøken, kanskje?).

paaskeharen sa...

Et rom i okka by for femten laken. da går jeg heller for skogshytta.