mandag, september 08, 2008

Don Johanur.

Det har skjedd store ting i helgen : Frekkesen og Fredriksen har fått baby og jeg har blitt onkel for fjerde gang. Lillesøster så veldig sprek ut og ikke nevneverdig preget av ammetåke.

Gratulerer:)

Men det var ikke det jeg skulle skrive om.
I anledning Norges landskamp mot Island på Lørdag kom jeg på en Islending som gjorde seg bemerket på Hjelleland rundt 83-84.
Han gikk under kallenavnet 'Stainy' og skled rett inn i ungdomsmiljøet i Ordal og hadde Subaru 4wd og mobilt diskotek med diskokule og alt.

Hans far var en eksentrisk entepenør som gikk under tilnavnet 'Rahald Offshore' og som etter vitneutsagn var i besittelse av en liten skrivebordskanon som han fyrte av salutt med når han hadde noe å feire.
Jeg fikk et absolutt inntrykk av at Stainy var rølpa og når han spilte 'Beverly hills purk' - miksen på volum 11 - da var det 'gang' på ungdomshuset.
Han drakk mye, kjørte fortere enn de fleste og var populær blant damene - en riktig Don Johanur. Og så hadde han slik en sjarmerende islandsk aksent.

Blant mødre og fedre som hadde døtre i tenåringsskiktet var han derimot ikke så godt likt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg husker spesielt den blå skinndressen og naglebeltet. Dette var 80-tallet!

paaskeharen sa...

Den blå skinndressen hadde jeg glemt! Hahaha!

Anonym sa...

Jeg husker best det ihjelstripede håret. Og subaruen. Og ganglaget.

Gummislangen sa...

Skinndressen var fantastisk. Subaruen hadde automatgir og trikset var å kjøre i høy hastighet fremover, for å så dra girspaken i revers. Den tredje gangen ble det bare stilt etter et kort øyeblikk med frenetisk støy...Da måtte far kjøpe ny girkasse.