tirsdag, september 30, 2008

Fargefjernsyn


Jeg har en kompis som en gang i tiden kalte seg Svennedine Svennedane.
Onde tunger hevder at han er dobbeltgjengeren til Narit Preivik og en viss likhet finnes, det er ikke til å komme utenom.
Han er en veldig morsom fyr å henge ut med - han er grunnlegger av 'Den fjerne kjerne' - og har den vidunderlige egenskapen at han får meg til å le helt ned i bunnen av brystet.

For ti år siden hadde en felles bekjent av oss kjøpt seg nytt fjernsyn - det var av det dyre slaget - og grafikken var såpass imponerende at det fikk Svennedine til å utbryte : 'DET E FAEN' KLARARE ENN VIRKELIGHEDEN'!

De som henger på 'lyd og bilde-bølgen' har byttet fjernsyn mange ganger etter det og hvem vet? Kanskje virkeligheten fortoner seg enda mer uklar iforhold til den superhd-megapikselplasma-oppløsningen man kan få for så mange tusenlapper man vil i dag.
Selv gir jeg faen.
De gangene jeg kjøper duppeditter som koster mye penger så går jeg fort lei av å prøve og feile når jeg forsøker å få dem til å fungere.
Dessuten er jeg ikke tilhenger av å kaste ting som virker. Jeg har fått mye tyn for TV'ene jeg har hatt oppigjennom - særlig husker jeg at Åsbjønn hadde et 'dagen derpå - show' hvor han spurte et titalls ganger : 'NYE TEVE? HÆHÆHÆHÆHÆ'! Det tok jeg ikke så veldig tungt.
Jeg liker fjernsynsbildet som jeg liker virkeligheten: skjev og kornete og smått absurd.

5 kommentarer:

frk. Figenschou sa...

Jeg har fått nye briller. De har helt fabrikkreine glass. De er klarere enn virkeligheten.

Det er på en måte litt plagsomt.

Trønderbarten sa...

Hvorfor dette bildet?

paaskeharen sa...

Svennedines dobbeltgjenger i rødthvittåblått.

Trønderbarten sa...

Ja nå ser eg kven det er... Eg måtte berre pussa skjermen litt, nå er virkeligheten klar igjen.

frk. Figenschou sa...

men akkurat på dette bildet ligner hun jo ganske mye på el i. hagen