torsdag, desember 20, 2007

Greasemonkeys


Et sikkert tegn på at det snart er jul er 'smøregavene' fra sjefer i tilstøtende bedrifter som hoper seg opp på sjefens kontor. De består gjerne av en flaske vin eller akevitt, eller sigarer og et upersonlig julekort som inneholder ønsker om en fredelig jul og et hvitt nytt år.
Vi på gølvet har fått to esker konfekekt i år, men jeg ville heller hatt vin.
Kommunisten i meg knurrer over disse smøregavene og det er mitt bestemte inntrykk at omfanget av gaver(les:antall 'venner') øker jo høyere 'opp' og jo lenger inn på styrerommene en kommer.
Min far hadde en sjefsstilling i et selskap i hovedstaden og han fikk så mye akevitt fra mennesker han ikke kjente at han gikk på en snurr fra midten av Desember til langt utpå nyåret.
Jeg har også en formening om at gutta og kvinnsa på toppene i de enkelte bedriftene unner seg litt større gaver og litt lengre juleferie. Det er jo tross alt de som skaper verdiene. I fjor fikk vi en eske sjømat som var 'best før 15/1-07', og det var veldig generøst. Særlig overfor Sirevåg som fikk solgt de varene de hadde i grevens tid (før de gikk ut på dato). I år går heldigvis pengene fra Filleskaufet til kreftavdelingen på sykehuset. Det er ihvertfall halvveis anstendig.

3 kommentarer:

Gummislangen sa...

Jeg har fått en CD av Jan Werner av Forusakutten. Har ikke spilt den enda selv om Bettan er med i flere partier....Tidligere ett år fikk vi ost og kjeks som mange glemte å hente på det lokale postkontoret. 20 Januar var det evakuering av postkontor i Tysvær. Hele kontoret luktet gammel, råtten ost.

Frk. Frekkesen sa...

Jeg har fått kulturhovedstadsboken 2008 - her er det sjølreklame for alle penga. Ellers har jeg fått en usedvanlig stygg oppsats av sjefen - mens mine egne undersåtter skal få gavekort på Hostehuset. Dette må være et tegn på at hierarkiet er helt motsatt i kommunen. Bare så det er sagt vil jeg heller ha amaryllis enn Jan Werner. Jeg lengter tilbake til barndommen da skattollet til fattern var overfylt av almanakker og capser fra FIlleskjøpet, Sau og Geit, Norges Bonde og Småbrukarlag, Meieriet og alskens annet snadder.

Rullerompa sa...

Jeg har også fått en stygg oppsats av en mor. Men jeg ble glad, for det var jo koselig tenkt av henne. Og så fikk jeg en ryggsekk med kommunevåpenet på av sjefen. Og så fikk jeg en liten pakke (som jeg ikke har åpnet ennå) og et hjemmelaget smykke av noen elever. Det var egentlig det jeg ble mest glad for.