Presentasjon av 2018 - laget: Kapteinen Sven Egil Omdal

Jeg har jobba hardt med 'laget' som skal representere rogalands ære mot gladmatsiddisen og 'rogalandssuiten' på danskebåten og pissemaur-stempelet som Sørlendingene har hengt på oss.
Vi har en del veldig bra folk hos oss.
Det som skilder dette laget her fra det forrige er at jeg har gått for mer uforutsigbarhet, og enkelte mennesker som helt åpenbart ikke er enige om noen verdens ting.
Fellesnevneren er nok guts, det finnes andre egenskaper også, det finnes underfundighet, intelligens, solidaritet, ryggrad, galskap. Anstendighet.
Denne utgaven her er nok mer direkte og mindre intellektuell en den forrige.
Jeg presenterer: I tilfeldig rekkefølge mine 15 spillere.
I dag presenterer jeg Kapteinen.
Sven Egil Omdal (c)  Bilderesultat for sven egil omdal
Omdahl var også en del av det forrige laget. Han er en retoriker av rang, har en veldig kvass og god penn, og det er naturlig at han overtar kapteinsbindet etter Fugelli. Omdal har et tydelig samfunnsengasjement, og er ikke redd for å flagge det.
Wikipedia:
Sven Egil Omdal (født 17. januar 1953 i Stavanger) er en norsk journalist, redaktør og organisasjonsleder. Han ble ansatt i Stavanger Aftenblad i 1971. I perioden 1975 til 1976 arbeidet han i Adresseavisen. Han ble redaktør i Kirkens informasjonstjeneste i 1976, denne jobben hadde han frem til 1979 da han ble ansatt som journalist og senere reportasjesjef i Vårt Land.

Formelt hadde han denne jobben frem til 1991, men i det fire siste årene hadde han permisjon for å lede Norsk Journalistlag. Etter han gikk tilbake til Stavanger Aftenblad i 1991 har han vært nyhetsredaktør, kulturredaktør og multi-mediaredaktør. Han har vært stasjonert i Washington DC og Brussel og bor for tiden i Berlin.

Han har også vært leder for Pressens Faglige Utvalg, styremedlem i International Federation of Journalists og medlem av Den norske nasjonalkommisjonen for Unesco.

I tillegg til journalistyrket har han også skrevet flere bøker.

I 2009 ble han tildelt Gullpennen av Riksmålsforbundet. Juryleder Sverre Martin Gunnerud uttalte da han utdelte prisen: «Han er en uredd kommentator som har klare og til dels nådeløse meninger»


Et klart førstevalg for min del.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Anarkistiske Barnesanger Volum 1

Mablis 2019

Bonde i fra bygda