Sosialist, Anarkist - Bygdetulling.

Noen ganger - når jeg ikke får til å skrive noe nytt - så dykker jeg ned i arkivene og finner restene fra en idè - en som jeg hadde før.
Det er umulig å skrive blogg uten å gjenta seg selv.
Og ofte opplever jeg det som en frihet - at jeg kan skrive hva jeg vil - om hva jeg vil. At det ikke trenger å ha den fjerneste rot i virkeligheten, det jeg skriver om. Men jeg skriver ikke så mye om ting som ikke opptar meg.
Lærerstreiken, foreksempel - den opptar meg ikke - den rammer meg ikke. I utgangspunktet har jeg sympati med alle som streiker. Jeg har sympati med arbeidstakersiden, men sjelden med arbeidsgiversiden. Det er kommunisten i meg. han som hadde pin med Lenin på skinnvesten i store deler av ungdomstiden. Jeg hadde ei anarkiststjerne også, men den mista jeg i en vask på et hotellrom i Agadir for noe som må være bortimot hundre tusen år siden. Den er det fineste smykket jeg har hatt.

Jeg blir rød som en hummer i sola, og i Agadir er det mye sol. Alle skulle selge meg hasj i en eller annen form. Jeg hata det. Å være en potensiell kunde. Jeg ville ikke ha de jævla teppene eller keramikken eller det andre skrotet de solgte heller, i motsetning til min daværende - som ville prute på alt mulig - som var nysgjerrig på alt mulig. Jeg ville bare være i fred. En plass i skyggen.  Lese bok og drikke øl. Disse kremmerne som beit seg fast i siden på meg når vi var ute og gikk - som dro oss inn i sjappene sine og laget søt te i små blanke kanner - mens de viste fram produktene sine - jeg hadde dem langt opp i halsen.
Det var kanskje bygdetullingen i meg. Anarkisten grein over stjerna han hadde mista. Men vi traff da noen artige også. Han ene svindla meg for fire hundre spenn.

Men disse lærerne, altså - for eller imot?

Kommentarer

Anonym sa…
Kan da ikke være imot lærere, hvor skulle vi gjort av ungene om ikke lærerne tok seg av dem halve året?
paaskeharen sa…
Godt spørsmål! Så da er du for? Jeg også.
Jeg er for lærere.
Definitivt for.
paaskeharen sa…
100 prosent for. Flotte greier!

Populære innlegg fra denne bloggen

Lagelig til for høgg

Anarkistiske Barnesanger Volum 1

Om mørke