Sympathy for the Devil

De våkneste av mine lesere har nok fått med seg at jeg er en relativt innbitt Liverpool-fan.

Det er sider med supportertilværelsen som er kompliserte, ja tilogmed smertefulle.

Gruppementaliteten har jeg vært inne på før. Mange fotballsupportere fremstår som tilbakestående - også de som støtter samme klubb som meg - jeg skulle gjerne sett at de var smartere, morsommere, og mer smakfulle enn supportere av rivaliserende klubber, men slik er det dessverre ikke, og det gjør meg vondt å si.

Jeg skulle også ønske at spillerne til klubben i mitt hjerte var bedre, mer lojale, smartere, morsommere, og hadde bedre musikksmak enn alle andre spillere for alle andre klubber i hele verden.

Jeg skulle ønske de var mer fair enn andre spillere også. Men.

Liverpools klart beste spiller de to seneste sesongene har vært Luiz Suarez fra Uruguay. Det er en fryd å se ham med ballen, han er et konstant uromoment på topp. Han skyter og finter og dribler og bøtter inn på mål, så det er en fryd å se på.

Problemet er at han noen ganger faller litt lett for å få straffe. Og èn gang kalte han 'sympatiske' Patrice Evra fra Manchester United for negrito og fikk åtte kampers karantene. Og her om dagen beit han en Serbisk midtstopper i armen. Ogsåvidere.

Man kan trygt si at han er den mest hatede spilleren i Premier league, pressen fremstiller ham som ondskapen selv - en drittsekk - det er utilgivelig, og et nærmest samstemt korps av sportsjournalister mener at klubbens ære og samvittighet og rykte står på spill hvis man beholder ham i stallen etter de siste kontroversene.

Spillerforeningen tilbyr kurs i sinnemestring, og motstandernes supportere synger nedsettende sanger om han i nitti minutter hver eneste kamp han spiller.

For dem er han djevelen.

For meg er han en fyr som har litt problemer med temperamentet sitt. Men jeg elsker ham likevel. Man elsker ikke sine barn mindre fordi om de har noen feil. Ingrid beit Endre fra tid til annen hun også, det gjorde meg sint. Skuffet. Men jeg prøvde ikke å selge henne fordet.

Riktignok er hun bare tre år nå. Og har slutta.

Kommentarer

Anonym sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

Populære innlegg fra denne bloggen

Lagelig til for høgg

Anarkistiske Barnesanger Volum 1

Om mørke