Litteratur

For tiden leser jeg 4 bøker, pluss at jeg er halveis i ei lydbok.

Den ene er - den jeg har holdt på lengst med - og likevel bare såvidt passert side hundre - er en mursteinsbiografi av Tony Fletcher - som heter 'Dear Boy: The Life of Keith Moon'.
For de av dere som ikke vet hvem Keith Moon var, så kan jeg opplyse dere om at han var den sprelske trommeslageren i legendariske The Who.
Det er masse artige historier her og anekdoter og slikt som Påskeharer liker godt å lese om, men seint går det og Engelsk-ordforrådet mitt er i en sørgelig forfatning, og det er sjelden at jeg gidder å slå opp på ord jeg er usikker på. Og da blir leseropplevelsen litt hemma.

Nummer 2 er bestselgeren 'Babyguiden 0-5 mnd'. Den er skrevet av Gary Ezzo og dr.Robert Bucknam og tar for seg temaer som: 'spedbarn og søvn, innarbeidelse av gode rutiner for mat. Hvorfor gråter barnet og hva kan jeg gjøre? Og: Hvordan ta vare på kjærligheten mellom mor og far?' Mye teori her, men man plukker med seg det man kan.

Den neste er legendariske 'Flat Firer'. Bok nummer fire i Frode Øverlis' fantastiske serie om Pondus. Disse bøkene har jeg alltid rundt meg og jeg leser i dem hele tiden. Like perfekt når man er edru som når man er brisen, om kvelden og om morgenen. I hvilkensomhelst rekkefølge.

Og nummer fire er skrevet av en av mine definitive favorittforfattere. Per Petterson har det fineste språket av alle norske forfattere jeg har lest. Hør bare: 'Søstera snakker jeg ikke med, øya hennes er så store og brune at etter flere år med samma ruta vet jeg fortsatt ikke hva hun heter.'

Det er en av de fineste bøkene jeg har lest på lenge. Det er så bra at det nesten gjør litt vondt å lese. Det eneste som drar ned litt er tittelen.
'Det er greit for meg.' Det er en skikkelig dårlig boktittel syns jeg.

Skal punktum stå før eller etter hermetegnet? Begge deler blir litt feil.

Kommentarer

Turbo-Tom sa…
Den beste jeg har lest på lenge er "Shantaram" av Gregory David Roberts, og den beste jeg kommer til å lese på leeeeeenge tipper jeg blir "Babyguiden 0-5 mnd" av Gary Ezzo og dr.Robert Bucknam;-)

Grattis med dagen aller beste Påskehare!
paaskeharen sa…
Haha:) 'Babyguiden' er litt smal, men fungerer på sitt vis. Tusen takk.

Populære innlegg fra denne bloggen

Anarkistiske Barnesanger Volum 1

Mablis 2019

Bonde i fra bygda