Hale på grisen

Det var vel nede på Sportscafeen - for et par uker siden - at Olaf og jeg kom opp med en selskapslek til TV2's julebord; hvem mangler i sportsredaksjonen? Og hvem er grisen? Eller grisene? I følge Alexander Schau er det mer enn en, og de skjelver nok i buksene der borte i Bergen eller hvor de nå holder til.
Jeg blir overraska over omfanget av maktmisbruk og kvinnefiendtlige handlinger som har kommet fram i kjølvannet av # Metoo - kampanjen på internett. Kjølvannet har blitt en flodbølge, og det bør komme konkrete handlinger på bordet for å få vekk svineriet.
Det er ikke greit å sikle i utringningen til servitrisene, det er ikke greit å tafse på damer på byen, eller å gnukke seg inntil dem på bussen. Det er ikke lov til å presse dem til verken det ene eller andre, og alle former for vold er forbudt i dette landet, og alle andre land også.
Hva er det som feiler folk? Alle patetiske forsøk på å relativisere overgrep og maktmisbruk, eller komme med uttalelser som: Dette gjelder jo menn også, det er deres feil, som går ut aleine, hun var kledd så utfordrende - hun ba om å bli voldtatt. Hun fortjente juling, for hun provoserte ham.
Det er bare piss. det er som i bibelen, hvor det hevdes at Eva har skylden for at Adam spiste eplet som ledet til syndefallet. Ta ansvar for deres egne handlinger for natas. Og skjerp dere så inni granskauen.
Så er det ikke min jobb å sette hale på grisene i TV2, men jeg vil aldri være passiv tilskuer til uakseptabel oppførsel. Og det er et løfte.
Bare så det er sagt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Anarkistiske Barnesanger Volum 1

Mablis 2019

Bonde i fra bygda