torsdag, oktober 30, 2008

Det lurer jeg på.

Det er et våpen som kalles 'Trostehagle'.
Er ikke det ganske underlig? Hva er det jeg ikke har fått med meg? Har denne forvokste spurven vært en del av det norske kjøkken siden den har fått et skytevåpen oppkalt etter seg? Finnes det en delikatesse som heter Trostehalesuppe? Trostekaker? trosteboller i hvit saus?
Hvorfor har man villet Trosten til livs i så stor grad? Spiser den opp morellene og bæsjer ned sportsbilene til folk? Har teateroppsetningen 'Trost i taklampa' noe som helst med dette og gjøre?
Det lurer jeg på.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Noen spiser påskehare, andre spiser småfulgl (og da tenker jeg ikke bare på pus). Hvis du er i beit for ideer til søndagsmiddag, kan du jo teste denne:

Trost i viltgryte
(4 porsjoner)

brystfileter fra 8 troster
margarin til steking
1 pose viltsaus
1 stor rød paprika
1 løk
5 sjampinjonger
1 ss smør til saus
1/2 boks rømme

FREMGANGSMÅTE: Lag sausen som anvist på posen. Tilsett finhakket paprika, skivet løk og sopp som først er frest i margarin i stekepannen. La dette syde i noen minutter.

Imens freser du trostestykkene lett på sterk varme. Suppler så sausen med kjøtt, rømme og smør, og bland godt sammen. Et par minutter på svakeste varme og retten er klar.

Server med ris eller potetmos. Tilsett gjerne litt stekt bacon.

Kos deg!

paaskeharen sa...

Hekkan.
Fra det hjemlige kjøkken der, altså.

Anonym sa...

Dette våpnet har inskripsjon: In god we trost. Merkelig men sånn er det..

Anonym sa...

Troste og bære!

Anonym sa...

På trosst av tidligere poster; He`s back! Kjekt og then some!
Gimme, gimme, amigo
runo

Anonym sa...

Det å insinuere at påskeharen er egnet som middagsmat i dette forumet er ganske morbid synes jeg.

paaskeharen sa...

Det er vel kanskje ikke så rart at jeg ikke har spist trost. jeg har aldri spist rype heller. Dårlig på fjærkre.