My little pony


På slutten av åttitallet kom Lynch-serien om Twin peaks på norske TV-skjermer og med den Trailersjåføren Leo som hadde rutete skjorte og hestehale.

Hestehalen skulle bli populær utover nittierne og den første i Ordal som hadde en slik var Sjell Gunnleif Valbjerg. Han var midt i førtiåra og i følge han selv så anla han sin for å irritere en gammel tante. Det må ha virket etter hensikten for han beholdt den i flere år.

Jeg mener på at min var nummer to. Den var også ansett som kontroversiell og det var ikke meg i mot. Min daværende kjæreste syntes den var aldeles forferdelig stygg og bønder og andre menn ristet på hodet og syntes det var femi.

Det ble mye vanligere etterhvert og i en periode tror jeg nesten de fleste av plommetjuvkompisene mine hadde en hale i sitt eie.

Nåvel. Slik er det ikke lenger. Guinnessmannen og jeg er de to siste og jeg ante ikke at jeg var uhipp før Flanellskjortemannen og jeg så fotball her om dagen. De røde fra merseyside gjorde klar til å bytte inn ukraineren Andrej 'Ravnen' Voronin.

HVORFOR HAR HAN HESTEHALE? Spurte Flanellskjortemannen. 'VET IKKE?' Svarte jeg. 'KANSKJE HAN TRIVES MED DET. DET SER UT SOM OM HAN HAR BLEIKET DET OGSÅ'.
'JA, MEN HVORFOR HAR HAN HESTEHALE? DET ER JO BARE SÅÅ NITTITALLS' repliserte Flanellskjortemannen.
'JA, MEN JEG OGSÅ HAR JO HESTEHALE FRA TID TIL ANNEN' sa jeg.
'JA, MEN BARE PÅ JOBB?' svarte han. 'NEIDA - RETT SOM DET ER ELLERS OGSÅ'.

Det ble ikke noen pinlig pause. Jeg og Flanellskjortemannen kjenner hverandre litt for godt til det. Men helt uten at jeg har merket det har hestehale blitt kontroversielt igjen. Men ikke fordi det er femi. Fordi det er uhipt.

Jeg ser forresten at rutete flanellskjorter er på full fart inn igjen. Så hvem vet? Hvis jeg venter lenge nok så kommer kanskje ponytailen tilbake også.

Det er lov å håpe.

David Seaman (bildet) hadde nok en av historiens mest utskjelte hestehaler. Onde tunger mente han lignet på en Kubansk hallik.

Kommentarer

Guinness sa…
Flanellskjortemannen er svak for sterk drikk, og det svekker dømmekraften hans.
paaskeharen sa…
Vel talt! Dessuten hadde han selv en slik til langt ut i totuserne.
Flanellskjortemannen sa…
Dette er ikke sant! Jeg setter veldig stor pris på en herlig flagrende hestehale. Men jeg mener at hestehale og bleika hår som denne spilleren har, er veldig lite kledelig. Dessuten har jeg aldri sagt "SÅÅ NITTITALS", ÆRLIG TALT!
Bergljot sa…
Det er jo nittitalls. Uansett om Flanellskjortemannen har sagt det eller ikke.
Guinness sa…
sludder

Populære innlegg fra denne bloggen

Lagelig til for høgg

Anarkistiske Barnesanger Volum 1

Om mørke