Sport und Spiel.

Jeg liker å tro at jeg er en forholdsvis god taper.
I Dvergbøyklanen råder konkurranse-instinktene - det å se far spille yatzy foreksempel - er et syn man ikke glemmer så lett.
Tunga ut av munnviken - dypt konsentrert - foroverlent med blikket festet på terningene.
Det ligger med andre ord prestisje i å vinne kort og terningspill hjemme hos oss.

På jobb spiller vi mattis i lunsjen og til tross for mitt ellers sindige (liker jeg å tro) gemytt så har det ved et par tilfeller hendt at jeg har kastet kortstokken i fleisen på en konkurrent etter tapt spill.
Men jeg fiker ihvertfall ikke slik som Bygdadegosen gjør.

Uansett er det Runo som sies å være kongen på dette området også.

Han ble dolket i strategispillet RISK av en venninne av Asiatisk opprinnelse og i sinne skal han ha brølt ut: JÆVLA TAMIL!

Det er så deilig uhørt og politisk ukorrekt at jeg må le når jeg tenker på det.

Kommentarer

Da jeg var liten og skulle lære meg å skrive, hadde jeg sånn problemer med å høre vokaler at pappa mista tålmodigheten, reiste seg og brølte "JÆVLA LAPPONGE" etter at jeg hadde stavet kml istedet for kamel for fjerde gang.
Bygdadegosen sa…
Jeg fikte ikke til deg på runn av at jeg tapte, jeg fikte til deg på grunn av at du juksa. Jeg liker ikke at folk jukser(det gjelder Didier Drogba, Christiano Ronaldo og Påskeharen) og staff er fortjent.
paaskeharen sa…
pff..det blir HELT feil å nevne meg i samme setning som Drøgba og Grinaldo. Det er bare BD som ikke kan reglene i denne mattisvarianten.
Bergljot sa…
Kjære påskehare. Husker du hvorfor mormor ikke ville spille kort med oss? Det var IKKE fordi du var så god til å tape akkurat. Eller var det jeg. Noe var det iallfall.
Bygdadegosen sa…
Slik er det med juksere. De innrømmer aldri sine feil. De skylder på dommeren, de lager konspirasjonsteorier og de sier at motstanderne ikke kan reglene. Jeg mistenker at Drøgba og Rønaldo tror at deres stuping er innenfor det lovlige, på samme måte som påskeharen tror at det å kikke i andres kort er en del av spillet.
paaskeharen sa…
Jædijædi.

Populære innlegg fra denne bloggen

Lagelig til for høgg

Anarkistiske Barnesanger Volum 1

Om mørke