onsdag, juni 25, 2008

sEMi

Veldig kjekt å blogge om dagen. Stort engasjement og friske kommentarer er inspirerende.

I kveld er det endelig EM-kamp igjen: Semifinale mellom Tyskland og Tyrkia.
Sauerkraut mot Tyrkisk pepper. Kebab mot bratwurst. Fritz mot Ataturk for å si det på en tabloid måte.
Etter forrige plateinnspilling ble jeg betraktelig mildnet i mitt syn på tyskere og tysk fotball. Okay, så har ikke tyskere flest særlig mye humor og Jens Lehmann er muligens tidenes mest usympatiske målmann. Likevel vil jeg si at Tyskerne er bedre enn sitt rykte. Et rykte som har vært frynsete de siste femseks tiårene.

Tyrkia er jo et lag som har flakset seg inn til semien etter at en viss norsk målmann og en viss Tsjekkisk målmann tøyset ballen inn i sine respektive mål ved to forskjellige anledninger. Den tyrkiske nasjonalismen er ganske skremmende synes jeg - supporterne har en voldsom kraft og det er et fanatisk lys i øynene deres. Deres behandling av den kurdiske minoriteten i landet trekker ned et inntrykk som ikke er særlig flatterende fra før.

Derfor håper jeg Tyskland vinner.

5 kommentarer:

Gummislangen sa...

Jeg liker best Tyrkia av humanitære grunner. Hvilke land i europa har vært i Irak på dagstur? Gøy hvis dette fine landet får være med å bestemme europas fremtid...

Jens Gilmore Fonda sa...

Jeg er enig med påskeharen om at tyskland spiller en mer spennede forball i dag enn hva de gjorde tidligere, men jeg er ikke enig i at Lehmann er tidenes mest usympatiske målmann. Jeg synes han er den rene Mor Theresa i forhold til hans forgjengere Oliver Kahn og Harald Schumacher. Sistnevnte har vel verdensrekord i stygge taklinger, og det som keeper. Bare se her:
http://www.youtube.com/watch?v=3byTNRoxujo

paaskeharen sa...

Det var en Rævfossmo som sto i mål for Hjellelands småguttelag på 80-tallet og han var nok den verste av dem alle.

Jens Fonda sa...

Denne Rævfossmo har en tendens å bli trukket frem hver gang Haren snakker om usympatiskhet.

Gummislangen sa...

Jeg morer meg over alle artene av Jens Fonda...