onsdag, juni 18, 2008

Sander Pasifist

På midten av åttitallet ble jeg kjent med en type som ga meg en effektiv og meningsfull leksjon i pasifistisk livsfilosofi.
Han het Sander og var sytten år. 'Eg lige egentlig best å vær`me jenter' sa Sander. I motsetning til meg visste han også hvordan man skulle snakke med dem OG hva man skulle gjøre for å vinne deres sympati. Da jeg var sytten hadde 'snøvaske de fineste jentene-trikset' begynt å miste sin effekt. Dvs: Det HADDE absolutt en effekt fortsatt, men ikke den man håpet på.
Sander ble - som mange av oss andre truet med juling jevnlig. Innimellom klarte han ikke å snakke seg ut av det, men stort sett klarte han seg veldig fint.

'Når någen vil banka meg seie eg : javel bare slå, men hvis du slår meg så komme eg ikkje te å slå igjen - så seie di: Synd for deg det - merr juling. Då seie eg : Hvis du banke meg uden at eg gjer motstand - kem tror du jentene får sympati med av oss då? Eller: kem får trøst, for å sei det sånn?'

Sander var en klok gutt - jeg har selv brukt denne argumentasjonen for å vri meg unna trøbbel og tro det eller ei: Den VIRKER faktisk.

6 kommentarer:

pål øystein sa...

...Slik som den gangen med gutten på over to meter fra Brusand, som ble noe i overkant indignert pga manglende ferge drift til hjemstedet sitt...

Gummislangen sa...

hahahahahah....Haren er ikke fritatt for opp-fucking!

paaskeharen sa...

Haren er gud, og gud føkker med hvem han vil.

Jens Fonda sa...

Haren er vel den eneste jeg kjenner som har blitt filmet av Dagsrevyen på grunn av bråk på byen.

Gummislangen sa...

Haha..Jens Fonda har rett.plutselig var Haren i tv-ruten i beste sendetid...hahahhahahha

paaskeharen sa...

Det var et innslag om politistreik, eglinten.