Slakt

Jeg registrerer at VG med Morten Ståle Nilsen i spissen ikke liker den offisielle norske OL- sangen så godt. Det er dumt, syns jeg. Dumt fordi mange av de beste låtene jeg vet om er offisielle sanger som er skrevet for idrettsarrangementer.
Alt for Norge, foreksempel. Får meg til å grine hver gang.
Særlig når vokalisten med glitrende bajsestemme-innlevelse synger: våre beste menn skal ut i strid igjen. Da strømmer tårene fritt.
Nei. Nei nei nei.
Om denne nye låta er så mye dårligere, se det vet jeg ikke. Jeg har ikke hørt den. Ikke har jeg tenkt å høre den heller. Men anmeldelsen har jeg lest. Den oser av musikalsk forståelse og velvilje.
Særlig argumentene om at den ene sangeren har vært med i Idol, og den andre i Stjernekamp synes jeg er gode. Det er rett og slett god og grundig musikkjournalistikk - uten baktanker.
Grepet med å invitere Vg's lesere til å delta i blodbadet er også beundringsverdig. Hva synes DU om dette makkverket?
Og så har de ringt til dem som har laga sangen, og dem som har bestillt den for å få kommentarer til 'anmeldelsen' (som i realiteten bare er pur mobbing). I dag kjører de videre. Jeg ser at noen på offisielt hold åpner for å trekke hele greia.

Vi kunne begynne med å avvikle tradisjonen med å skrive offisielle meningsløse sanger til meningsløse arrangementer, Og etterpå så kunne vi sende VG's 'journalister' på kurs i skikk og bruk.

Kommentarer

slankeslangen sa…
"skikk og bruk" selger ingen aviser, så intensjonen med kursing er bra, men folk vil ha sensasjoner og mobbing.. Bestillingsverk er generelt dårlige greier - spesielt når det gjelder all form for kunst.
Jeg har ikke lest anmeldelsene, men jeg har hørt låta. Den er ikke hørbar rett og slett og kan IKKE måle seg med "Alt for Norge", ei heller andre arrangements-låter som er ment å motivere og å samle folket i en fest. Den her nye greia kan ikke folk synge med på, det synes jeg er avgjørende.

Når det er sagt, mobbing er ikke kult og jeg føler med de som står bak denne låta. Men beklager, dere har ikke gjort en god nok jobb.
paaskeharen sa…
Jeg er enig med Slankeslangen. Elisabeth: Jeg er ikke i tvil om at låta er fæl, og at den kvalifiserer til et slakt. Det er vel heller måten det slaktes på som jeg finner usmakelig. Ellers noterer jeg meg at vi har forskjellige oppfatninger av 'Alt for Norge'.
La meg vennligst få poengtere at "Alt for Norge" absolutt ikke er noe jeg hører på frivillig, men at låta har en funskjon da den er lett å synge for beduggede og/eller lerkeglade supportere!
paaskeharen sa…
Hehe. Trodde vel heller ikke at du hadde den på spillelista di.
paaskeharen sa…
Nå har jeg hørt den. Riktignok mot min vilje, men jeg syns at som låt så er den mye bedre enn alt for norge. Men det er jo en smakssak.
Rållså sa…
Jeg synes dette her er litt sånn "keiserens nye klær" bare motsatt. Hvorfor springer alle i flokk etter slakteren? Ingen som tør å si at låta egentlig var ganske fin - selv om den var det. Synes jeg. (Ok, litt mye med rap'er OG operasanger, men det var noe med den!)
Rålls sa…
(Det der var litt uklart skrevet, ser jeg. Jeg mente at kommentarfeltfolka, ikke deg altså...)

Populære innlegg fra denne bloggen

Lagelig til for høgg

Anarkistiske Barnesanger Volum 1

Om mørke