Ingen er så streit og klam





Hadde en trist dag på Lørdag, da Liverpool tapte finalen i FA-cupen.
Men man lærer seg å leve med slike skuffelser. Selv om Didier Drogba`s motbydelige målfeiring gjorde meg aldeles rasende.

Vi må gå videre.

Ungene og jeg har et ganske forskjellig syn på hva som er bra TV. Ikke unaturlig det, kanskje - aldersforskjellen tatt i betraktning.

Postmann Pat var jo en slager på åttitallet, og er det fortsatt i 2012. Skjønt gudene skal vite at det må stå dårlig til i Royal Mail hvis denne klønete figuren representerer bare et lite snev av spiriten i 'spesialpakkeservice'. Katta burde dessuten være avgått med døden for mangfoldige år siden.

Den verste er likevel Brannman Sam - han digges hemningsløst - selv om jeg har gjort mitt beste for å disse ham - så står Ingrid og Endre på sitt: Brannmann Sam er toppen.

Stole du på Brannmann Sam, Pappa? Det er Ingrid som spør.

Nei. Absolutt ikke.

Brannmann Sam er en slik som går rundt og forteller folk hva de skal gjøre hele tiden, han har ingen humor, ingen selvironi, han har full kontroll. Alltid.

Kjenner dere Brannmann Sam? Ingen er så streit og klam.
Over alt han dukker opp. Pappa har fått mer enn nok.
Babubabubabu.

Da Ingrid gjorde bommelom om dagen spurte jeg henne: Ka ska me gjer med det då?

RINGA TE BRANNMANN SAM!

Bra plan.




Kommentarer

MM sa…
Men dagens digital-Sam er en ny og forverret utgave. Glattere, streitere, med tommere blikk. Den gamle dukkevarianten var også mindre irriterende, fordi han var livsfarlig. Det finnes en episode der Sam drar på telttur med en unge. Det i seg selv er suspekt. I den gamle utgaven, sier Sam kjekt at bare voksne får lov til å bruke fyrstikker, før han setter fyr på teltduken. Brannmann Sam, altså. Har også sett den nye varianten av denne episoden. I den har Sam verken pedofile eller pyromaniske trekk. Jeg likte Sam bedre da han var anarkist.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta