Skårfeste

En post til?
TO PÅ EN DAG?
Hvor skal dette ende?

Beklager det der, men akkurat denne lille saken må jeg nesten videreformidle mens den er varm.

I dag har jeg hatt ungene alene. Det er fint det, vi har noen faste poster, og så improviserer vi resten.

De faste postene består av soving og mat, samt dotrening. Huset vi bor i er av den gamle sorten, badet ligger i den øverste etasjen. Stua/kjøkkenet i etasjen under.

Derfor blir det ganske mange turer opp og ned trappa hver dag. Det har vært helt super trening for ungene. De har utviklet en helt ok balanse. De humper opp og ned som ingenting, mens de roper EG E FYSSTEMANN!, eller DU KAN IKKE TA MEG!

Unger lar seg imidlertid lett inspirere av andre unger, av tv-serier, av historier ogsåvidere.

I Pippi Langstrømpe renner ungene på rekkverket (Rållså og de små kaller det for 'tralen' - et ord jeg aldri hadde hørt i pre-rållsetid) trappa vår er bratt, og rekkverket har en sving på midten, og er uegnet til slike aktiviteter.

Det har ikke hindret ungene i å forsøke. Særlig Ingrid har vært ivrig til å klatre i gelenderet, og i dag smatt hun mellom to av spilene, og fortsatte på utsiden, med hodet over, og tutmagen under, der er det marginal klaring mellom rekkverket og veggen, og Ingrid fortsatte nedover til hun ikke kom lenger.

Hun sto bom fast. Hodet smatt ikke ned og magen smatt ikke opp. Et godt gammeldags skårfeste.
HJELP MEG, PAPPA! EG SITTE FAST! skrek hun. Jeg prøvde å lirke henne. Tenkte at det måtte da la seg gjøre å smyge henne igjennom, men ikke tale om. Fast satt hun.

Og så begynte hun å bli desperat også, det rant snørr og tårer, og hun gråt og jeg ble stressa, jeg prøvde forjeves å roe henne ned. DET E KJE DIN FEIL, INGRID. Sa jeg. NEI, DET E DIN FEIL! Sa Endre. Han fulgte opptrinnet med spenning.
Jeg sendte ham for å hente en tutt til søsteren, og da han kom tilbake sa jeg til Ingrid: ENDRE PASSE PÅ DEG, HAN. STÅ HEILT I RO, SÅ SKA PAPPA SPRINGA I KJELLAREN OG HENTA SAGÅ.

Jeg saget henne løs. Skar ut en bit av rekkveket. Det drysset fin spon i håret hennes, på genseren og på buksa. Det luktet furu.

Og så var hun fri. De fleste absurditeter skjer i hjemmet. Jeg tapet gelenderet med gaffatape.

Kommentarer

Arnstein sa…
Fint.
guinness sa…
Må ha gaffa i hus!
paaskeharen sa…
Gaffa er den nye ståltråden. Og dessuten en av de ytterst få typene verktøy jeg føler at jeg behersker. Endre ble veldig inspirert av sagingen min. Nå springer han rundt i hele huset og 'sager' med en sløv smørkniv.
bedre å gaffe trappa enn ungen.
Der vi bodde før hadde de jo tilogmed reparert serviset med gaffa.
Dt synes jeg imidlertid er å gå litt langt.
valdemarslanger sa…
stilig historie:-)
Janet sa…
Oisann! Jaja. En dramatisk opplevelse rikere. De hjelper vel på livserfaringa?
paaskeharen sa…
Helt klart. Gratulerer med barnet. Håper det er fint med dere.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta