Human Resources

'Er det ikke rart hvor joviale trøndere og Totninger høres ut?'

Det tenkte jeg da første foredrager - som var trønder - foredro om de store fordelene hans firma hadde hatt av å bruke akkurat denne nettportalen.

Men først hadde jeg tenkt at det var dårlig gjort at det ikke var satt ut noen sjokoladekake. Hadde jeg visst det på forhånd skulle jeg ha spist frokost.

Middagen på Mandagskvelden - den jeg ikke var med på - hadde visst vært så fantastisk at den savnet sidestykke i historien.

Trønderen sa noe jovialt om baren og da humret det godt i salen.

Vel og bra. Siden han var så koselig ga jeg han en svak firer på evalueringsskjemaet.

Han siste jeg overvar (jeg måtte gå til lunsj) var en IT - kis i femtiårene som visste alt om å ansette de riktige folkene i de riktige stillingene, og hvordan man - ved å bruke et supert test-opplegg som han og kona hadde laget - med tre til firehundre spørsmål - kunne man vite om man hadde den top performeren (han brukte faktisk det ordet) - man var på jakt etter, og dermed unngå å ansette en low eller mid performer.

Hadde det vært en trønder eller totning som presenterte denne enestående metoden for å finne top performers haddde jeg muligens slukt det hele med hud og hår.
Men dette var en kvasikreativ østlending med halvlangt grått hår og en (jeg gjettet på skreddersydd) grå vest. Dessuten hadde han briller med fargerik innfatning.

Systemet stammet selvfølgelig fra USA. Selv synes jeg det minnet ganske mye om det scientologene putler på med når de skal måle usikre mennesker og siden fortelle dem hvem de er.

Fascisme er et litt sterkere ord. Nytteverdien av dette innlegget ga jeg en treer.

Det er nyttig å bli minnet på at det faktisk finnes slike mennesker der ute.

Kommentarer

Rållså sa…
My love!

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta