fredag, august 22, 2008

Hva føler du nå?


'In 1969 I gave up women and drinking - it was the worst 20 minutes of my life'.

Det er ikke ofte at fotballspillere evner å være morsomme, men den Nord-Irske Fulham-legenden George Best er et hederlig unntak.

Jeg diskuterte temaet 'Idrettsfolk - hvorfor er de så ufattelig gørr når de blir intervjuet' med Trønderbarten (kjært barn har som dere vet mange navn) for en uke siden.
TB mente at de trener så mye, de FOKUSERER så mye på trening allerede fra ung alder at de ikke har tid til å lære seg å lese og skrive og tenke og snakke sånn som oss andre.
Hvis så er tilfelle så ser jeg ikke helt vitsen med å intervjue dem heller. Bartens' tese slår beina under grunnlaget for store deler av sportsjournalistikken.

Selv velger jeg å snu på flisa: hva om de begynte med idrett FORDI de var kjedelige? 'Jeg er kanskje ikke så sosial, men jeg er en jækel på tresteg'. Hm.

Smak for musikk og film er et enda mørkere kapittel og når Fjon Bjarne Grise uttalte at 'Vondt i Brøstet' var noe av det beste norsk TV hadde laget, da var det noe som brast i meg.

Min oppfordring til sportsstjernene våre: Hvis dere ikke har noe å si - så la for guds skyld være. Gå og tren eller noe.

Ps: Illustrasjonen viser selveste Grine Spydberg.

5 kommentarer:

Frk. Frekkesen sa...

Alt var bedre på den tiden man kunne kalle alle kjedelige tema for tabu, og dermed unngå dem helt. Følelser, psykisk helse, fattigdom og annet pjatt - hvem bryr seg? La oss heller snakke om det som virkelig betyr noe - klær, musikk, sladrehistorier og at Viking suger.

paaskeharen sa...

?

Anonym sa...

mot i brøstet er faktisk ganske morsomt når du først har blitt kjent med karakterene. Ingenting er morsomt hvis du ikke "forstår" det som ligger bak...

arnstein sa...

Jeg liker mot i brøstet best når karl er sint og hopper opp og ned og skriker "nei, nei, nei - din idiot!" eller når nils simulerer puppeklyping og sier "bært, bært" mens han ler hjertelig.

siennorskefilmsåebra du sa...

Fjeisbukkararr som skriv "isje" plar å sjå på. Så det.