lørdag, juli 26, 2008

Small talk.

Jeg satt på jobb og glodde inn i en Pc-skjerm og ventet på at det skulle bli helg.
Det kunne vært verre. Jeg kunne-teoretisk sett-befunnet meg på 'gladmat-festivalen'.
Lillesøster skrev en sjeldent god og snappy liten blogpost om temaet for et par år siden: 'Død over gladmathælvetet'. Jeg lar det ligge.
Mossad er på sporet av 'doktor død', I Serbia har de fanget Radovan Karadzic, og i Argentina er en eks-torturist dømt til livsvarig fengsel.
Det kan nesten synes som det er en trend at man stiller fortidens syndere mot menneskerettighetene til ansvar for sine handlinger. En god trend. Selv ser jeg gjerne at de som dyttet meg i buskene på ungdomsskolen straffes for overgrepene.

I går var fonda, turbotom, Arnfinn, jeg, rållså, slangeleder og enda noen til i Glodalen og grillet. Stort bedre kan man ikke tilbringe en sommerkveld. Og så gikk noen av oss til byen og fonda viste oss kunster på sykkelen sin.
I byen ble jeg litt plingplong, men ikke overstadig. Bare nok til å tenke at det var en god plan å spasere hjem til snekkefaret.
Den skandinaviske fløyels-sommernatten der alt lukter blomster og nyslått gress. Og så tenkte jeg på hvor utrolig mange slike netter jeg har vandret slik - hjem fra festligheter med bare vekten av mitt eget tunge hode å bære på. Og brystet fullt av..jeg tror det har vært lykke. Eller noe ganske nært. Da jeg bodde på Radøy gjaldt det å snike seg inn og opp på soverommet uten å bli avslørt av singel som knaste under skoene eller den forræderisk knirkende trappa. Alt for å unngå konfrontasjon med opphavet og spørsmål om hvorfor man luktet røyk og øl og om jeg visste hva klokka egentlig var.
Men i blokka hvor jeg bor med rållså er det ingen som stiller slike spørsmål.
I morges kom jeg på at jeg hadde gått og nynnet på en vokalmelodi som jeg hadde tatt opp på mobiltelefonen. Og så hørte jeg på det og tenkte at det var ganske fint - småsurt men fint. Det ligner veldig på et eller annet jeg har hørt - uten at jeg helt klarer å sette fingeren på hva.
Men nå har jeg sittet her og surret lenge nok.

Ord for gårsdagen: Drikkesnekke.

3 kommentarer:

Anonym sa...

slangen syntes det var ekstremt kjekt i går, skulle bare vært på plass tidligere....Fonda imponerte meg med sykkel. Når du(Fonda)en gang lærer å sykle mer enn 50 meter skal du få en is.

Jens Fonda sa...

Fyllesykling er absolutt ein ekstremsport og champagne er på ingen måte prestasjonsfremmande.

paaskeharen sa...

Kjempemerkelig det der, at han kan springe ørten mil, men at han bare greier 15-20 meter på sykkel. Blir du med på Tour de France neste år skal jeg heie på deg.