onsdag, juli 02, 2008

Amsterdam.

Det naermer seg slutten paa vaart Amsterdam-opphold.

Dette er en by det er lett aa bli glad i. Amsterdammerne er hyggelige mennesker som snakker godt engelsk og de har jamt over et bedagelig gemytt - kanskje bortsett fra naar de sykler. Naar de sykler paa de digre svarte ballongdekk-syklene sine har de det som oftest veldig travelt, og plinger iltert med sykkelklokkene. Jeg fordrar ikke aa bli plinget paa.
Jeg liker de smale gatene, kanalene og de rare, skeve husene. Jeg liker fortauskafeene og eimen av cannabis-roeyk som ligger som et teppe over hele byen.
Men med Eivind og Solveig, Flanellskjortemannen og Marina og kjaeresten min ville jeg nok ha trivdes nesten hvorsomhelst.
Finalen i EM var selvsagt et hoeydepunkt, 'Pojken's' fantastiske scoring varmet flere Liverpool-hjerter enn mitt, og etter kampen var Amsterdam plutselig full av Spanjoler som jublet med flagg og sang oleoleole.
I gaar traadte roeykeloven i kraft men det medfoerte selvsagt ikke noe nytt for oss.
Men det beste med hele gaarsdagen var Radiohead-konserten. For et utrolig fantastisk band!
Carlstein dukket ogsaa opp for konserten, men Radiohead klarte ikke aa smelte metal-hjertet hans. Det hadde jeg egentlig ikke ventet heller. Naar man paa forhaand har karakterisert bandet for 'RadioDEAD' - da kan man ikke akkurat si at man stiller med et aapent sinn.
I morgen flyr raallsaa og jeg til Kristiansand, og saa kommer vi hjem utpaa Soendagen en gang.
Oranjekoos og plingpling fra Paaskeharen.

8 kommentarer:

Jens sa...

Igjen lar du det gå ut over syklistene....

Gummislangen sa...

Sykkel til Haren. Da blir det egen sykkelblogg og tips til langturer...

Gummislangen sa...

"eimen av cannabis-roeyk som ligger som et teppe over hele byen." Var det sånn at man måtte ha kniv for å skjære i gjennom teppet?

frokjen frekjas - ole ole ole sa...

Plingepling, Påskeharen! Jeg er glad for at nederlenderne tar seg tid til å plinge på deg når du laffer rundt i gatene. Frekkesen-klanen er ikke kjent for resolutt og tydelig kroppsspråk, så det er kanskje ikke så lett for syklistene å vite om du kommer til å bevege deg til høyre eller venstre. (Derav også den noen ganger litt merkelige stående posituren med knekk i hofta og det ene beinet nesten på kryss av det andre. Nå snakker jeg bare for meg selv.) Alternativet til plingingen er at de kjører deg ned. Og det vil vi ikke.

RÅLLSE sa...

GRATULERER MED DAGENNNN!!!

Anonym sa...

gratulere med 28 års dagen, hilsen slangen

Jens Fonda sa...

Gratulerer med dagen!

paaskeharen sa...

Tussen tak. Di gammle er elst (og eldre og eldre blir de)