Snart Valentinsdag


Jeg er blant dem som kan passe til karakteristikken: 'passe fjern'.
Det betyr mellom annet at jeg ikke tilhører grupperinger som har et rigid forhold til tid eller sted. Jeg studerer ikke hverken kalender eller primstav for å få med meg merkedagene.
Jeg synes at det holder på å ta litt av når det gjelder hvilke dager som skal/bør markeres-Jeg skriver IKKE dette for å ironisere over Samefolkets dag- som var i går. Personlig mener jeg at det bare skulle mangle at den dagen var offentlig flaggdag- ihvertfall hvis man skal flagge på Syttende mai.
Det jeg vil stille spørsmålstegn ved er disse dagene som er påtvunget oss av handelsstanden. Jeg nevner i fleng: Valentines day, Halloween, Morsdag, Farsdag, Guy Fawkes'night, St. Patricks Day...Hvorfor i helvete skulle det være nødvendig å markere alle disse dagene? Skal jeg ha dårlig samvittighet fordi jeg ikke tar kjæresten min med ut på romantisk middag på Valentinsdagen? Mor har allerede adoptert Mors-og Farsdagene, og min høye stjerne var truet der i gården når jeg markerte min motstand mot farsdagen ved å ikke ringe min gamle far for noen uker siden. Skjelvende, anklagende stemme- nesten tårer. Ja, jeg vet at dette kan høres grinebitersk ut. Men det får stå sin prøve.
Egentlig er jeg motstander av alle de andre røde dagene også. Hvis de ikke hadde vært fridager.
La oss holde det enkelt, folkens. Det er fint å huske bursdagene til sine nærmeste, og sin egen bryllupsdag, hvis man skulle slumpe til å være gift.

Kommentarer

Anonym sa…
Heeeeeeeeeeelt enig, bare man ikke kodder med julen da! Naar det gjelder fridager burde dem vaert lagt til naermeste fredag eller mandag, da hadde vi hatt det enda bedre. Mr paaskehare, sjeldent har jeg vaert saa enig med deg som naa, jeg fikk akkurat naa en akutt og sterk foelese av samhold........
Fuck valentinesday, skal vi gaa i tog?
paaskeharen sa…
Nei, vi skal MARKERE på hundevis. Aktualiteten av dette temaet økte ytterligere når det kom meg for øre at morsdagen var rett om hjørnet.
Anonym sa…
Du er min type paaskehare:) Jeg kommer hjem til helgen, la oss markere paa hundevis! Der vil jeg tro vi har en ganske bred og betydelig erfaring begge to, selv om det ikke alltid har vaert saa maalrettet foer.

Utroloig fint aa ha noe sammen. Eneste skaaret i gleden er at jeg donerte kilten min til flanelskjortemannen, hvis ikke skulle ifoert meg den for anledningen.............
lederslangen sa…
Jeg er her ute i Sørsjøen, sammen med de ekle guttene. Dere skal spille badmington og alt mulig. Veren har alldri vært rettferdig, så det så !

Populære innlegg fra denne bloggen

Kri, Kra og Kro

Bonde i fra bygda

Anarkistiske Barnesanger Volum 1