En natt i Beelzebubs kjeller

Det har vært en slik helg som jeg ikke har så mange av i løpet av et år. Lenger.

Jeg var ute av småbarnsbobla i nesten 48 timer. Jeg merker jo at jeg er ute av trening.

Særlig på øldrikkingsfronten er jeg håpløst akterutseilt.

Det var en fin konsert på Lørdag. Feiring av nasjonaldager har aldri vært mi greie - men irsk folkemusikk fremført av fantastiske musikere - det liker jeg.

Så fikk man heller se igjennom fingrene med de stupide fløyelshattene og grønne antrekkene som enkelte publikummere hadde pyntet seg med.

Sykkelføkks er tusen ganger verre. Uansett.

Beelzebub og Beelzebub's kone og svoger og svigerinne og Beelzebubs kones tante var med.

Haken ved hele min tur til oljehovedstaden var at jeg ikke hadde noen garanti for overnatting. Ikke ordnet på forhånd, ihvertfall. Men jeg hadde tenkt å spørre slangeleder og det så lenge lovende ut. Helt til han ikke kom.

Og da Beelzebub tilbød meg overnatting i studioet hans i kjelleren, takket jeg ja og tenkte at nå var jeg heldig som hadde ordnet meg.

Den natten på et tynt liggeunderlag, med en tynn sovepose rundt meg fikk meg til å huske hvorfor jeg hadde lovet megselv at jeg aldri aldri skulle dra til Roskilde mer.

Jeg fornyer lett det løftet.

Jeg våkna for femte gang i åttetida av at jeg måtte spy. Selv 3 øl og èn akevitt er i overkant for en forhenværende levemann som meg.
Jeg ville helst ikke spy så høyt, siden Bubbas svigerforeldre var våkne, men det viste seg å være vanskelig, for magesekken var tom, og da slutta jeg av hele greia. Et par halvhøye raut var alt.

'Jeg får heller spy bak en hekk eller noe' tenkte jeg, og forsvant ut i det kalde vårregnet, halvt skjenende på mine uttrødde joggesko som laget tjuftjuff-lyder mens jeg gikk.

Jeg skulle på jobb klokka ti. Mer senere.

Kommentarer

beelzebub sa…
Du må ALDRI være redd for å spy hos oss kjære du.
paaskeharen sa…
Hekkan så raust!
Anonym sa…
Du er alltid velkommen til Valdemar Slangetøys. Selv når jeg ikke er tilstede selv. Nå vett du det, på ein måde:-)

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta