Avskaff monarkiet

Jeg hadde nylig en diskusjon på facebook, der utgangspunktet var at det ble ropt et slags varsku om at flertallet av journalistene i dette landet stemmer på den såkalte venstresiden av den tradisjonelle Høyre/Venstreaksen i norsk politikk. Og så var det linket til en artikkel av Gunnar Stavrum som er redaktør i Nettavisen.
Jeg klarer vanligvis å styre unna sånne diskusjoner, for det er aldeles sjelden at man oppnår noe annet enn å lufte ut hva man mener, og så står man i hver sin ende og hamrer på en dings av metall som gir fra seg masse lyd som skjærer i ørene, men som forblir uforandret i form og funksjon etter at man - fullstendig utmattet - kaster hammeren fra seg i frustrasjon over at man ikke har kommet noen vei.


Jeg er ikke verdens smarteste mann, det ligger ikke i mitt mandat disse mikrosekundene vi åller på her på jorda å løse kreftgåten eller få nobelprisen i fysikk. Vi kan vel nesten si at de fleste nobelpriser er utenfor min rekkevidde.
Det er direkte usannsynlig at jeg vil få noen gate oppkalt etter meg, hvis ikke Timmy klarer å få det nye albumet vårt til høres så mektig og nyskapende ut, at vi blir stående som giganter i rockhistorien, ingen over eller ved siden, men det er litt mye press å legge på Timmy, dette her.
Lag en klassiker! Det er din feil at vi ikke selger ut Valle Hovin 2 ganger i året!
Timmy er for øvrig Alsviks største sønn, og det burde vært en statue av han oppe ved vannet der, der han skuet utover under cowboyhatten, som en mytisk rockegud, med Gretsch-gitaren hengende nede ved knærne. Det hadde vært noe, det. Føkk det der preikestolgreiene.
Jeg tror jeg er smart nok for politikken (i hvert fall hvis vi ser nivået på de folkevalgte i 2018), men jeg gidder ikke. Jeg kan ikke med makt, eller renkespill eller kniver i ryggen. Det å ikke innfri løfter - den delen kunne jeg nok klart - men det kan man jo gjøre på fritiden.


Dette her var en voldsomt lang ingress, og på veien har jeg rota meg helt bort fra temaet som heter avskaff monarkiet.
Det er 2018, og fortsatt er det en stor del av befolkningen i dette landet som synes at det er en god plan å ha en kongefamilie, som en gjeng med vattnisser med et helvetes høyt forbruk  - som VI betaler - VET dere hvor mange trygdesnyltere vi kunne fødd for den prisen?
Hundrevis og tusenvis! Jeg ville ha foretrukket det.
Ja, men de e jo så koselige! Og så e de møje smartare enn svenskekongen?
SMARTERE ENN SVENSKEKONGEN? DEN VENSTRE VERNESKOEN MIN ER SMARTERE ENN SVENSKEKONGEN! Er DET noe argument? Vi kan jo ikke BRUKE DEM TIL NOE!
Unnskyld CapsLock- skrivinga. Jeg hater sosserier og snobberier og overklasse og rike russiske gangster-oligarker og mykpornoelskerinnene deres.
Våre folkevalgte har kanskje ikke verdens høyeste nivå, men dersom man sammenligner med kongehuset, så har de i hvert fall en funksjon, og så er de VALGT, de har ikke ARVA tittelen i et slags latterlig lotteri. De har ikke fortjent det. De bare ER det.
De er helt sikkert okay mennesker, eller de kunne i hvert fall blitt det, hadde de forstått sammenhengen mellom jobb og goder.
Jeg merker at jeg har snudd, eller blitt mindre pragmatisk i forhold til kongefamilien. Jeg synes vi må finne på noe annet. Jo før jo heller.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lagelig til for høgg

Anarkistiske Barnesanger Volum 1

Om mørke