Pappa er litt trøtt

Jeg var i festligheter på Lørdag. i anledning de nygifte.

Jeg holdt meg unna tungt brennevin og for mye av det andre, men det skulle ikke så mye til for å bli for sein til ferja som gikk midnatt, slik at 0200 ble alternativet.

0200 er relativt seint. Og særlig hvis man har vært oppe 0530 for å henge med en sønn som har 'valgt' meg som sin foretrukne kompis i gryinga.

Og 0200 er bare tidspunktet da ferja forlater kaien. Der går enda en time før man er på plass i urbanistan.

Jeg elsker fyfylke. På avstand. Ferja kan dere ha. Eller putte opp i ratata.

Hjemme hos oss har vi faste roller i et tilsynelatende evigvarende Brannmann Sam-rollespill.

Endre er Brannmann Sam, Ingrid er den smarte brannkonstabel Penny, Jeg er Den relativt kørka Brannmann Elivs, og Rållså er blitt tildelt rollen som Stasjonsmester Steele.

Denne leken blir lekt på volum 11, og mang en gang har jeg syntes synd på naboene som bor over oss, for vi er en støysone som savner sidestykke i borettslaget. Utstrakt bruk av hørselvern hos de små bidrar til at lyden holder seg der oppe, rungende i bygningen.

Søndag morgen klokka halv ni hadde skuespillet allerede forgått i totre timer (men uten Brannmannmann Elvis, som hadde plugget ørene i et forsøk på å få et par timer med søvn.)
Da jeg gikk inn i stua ringte Brannmann Sam med klokka på den lille brannstasjonen og kommanderte meg til umiddelbar utrykning.

Først èn gang, og da han ikke fikk den ønskede reaksjonen - èn gang til - bare enda mye høyere.

Jeg gjorde noe jeg aldri pleier å gjøre - jeg ignorerte ham. Gjorde mitt fornødne, og returnerte til sengen.

Pappa er litt trøtt i dag.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta