Jump


I hovedstaden har de et skianlegg - Homlekomla - som er mer enn et skianlegg. Det er et skianlegg som har røtter tilbake til da den første Norske kongen - som egentlig var en dansk, medium innavlet prins - subbet rundt med ski på beina. Ivrig etter å adoptere skikker som lå den norske folkesjela nært.

Homlekomla er et nasjonalsymbol. Det var her Soddvar Grå brakk staven i 1982. Det var tider det. Og folk kom i hopetall for å se trøndere og Brummundøler og alskens skikonger og dronninger og vifte med det vakre norske flagget og rope heia og synge javielsker og spise pølse og vise verden at vi var svingode på ski. Med 'verden' mentes finner, svensker og sovjetrussere.

Nå har de endelig pussa opp anlegget foran det forestående skiveem neste år. Og det er så stas atte. Det kosta noen mill'joner mer enn man først hadde sagt, men det er det absolutt verdt.

Hoppbakken er selve juvelen i krona, splitter spjonke ny og diskusjonen har gått høyt og lavt om hvem som burde få æren av å være den første til å hoppe.

Nå er det allerede bestemt at damehopperen Anikke Skagen skal være først, men jeg har noen kandidater til hvem som kan være nummer to. Eller hoppe 'ant' som man sier.

Stiv Mensen er min soleklare favoritt. Hun er norsk, blond og for folk flest og mot hijab og muslimer og fremmedkulturelle på et generelt grunnlag. Dessuten er hun mot skatt og avgifter og mot å stjele skattebetalernes penger.
Men hvorfor stoppe der, egentlig?
Hele styret i det velmenende partiet hennes burde fått anledning til å sette utfor kanten.
En pølse i hånda og Stiv og kumpanene hennes i fritt fall. Stort bedre kan det knapt bli.

Det var èn som foreslo Rullah Knekar som førstemann. Et godt forslag selv om han ikke nådde helt opp på min liste.

Heia Norge, dere!

Kommentarer

Bergljot sa…
Hva med Stiv og Mulla i tandemhopp?
Min skjønne nevø på 12 har meldt seg inn i facebookgruppa Heller 100 år uten å bli stiv enn 4 år med Siv. Det syns jeg var helt hysterisk morsomt!!!
Bergljot sa…
Ha ha! Fabelaktig. Men hvor er haren, er det noen som vet hvor han hopper? Er han aldeles i ammetåka?

Populære innlegg fra denne bloggen

Lagelig til for høgg

Anarkistiske Barnesanger Volum 1

Om mørke