Folkeskjela - trykk 'bra' hvis du er enig.


Med internettet kom muligheten for at hvermannsen kunne ytre seg i det offentlige rom. Uten å sende brev til lokalavisa, uten å være nødt til å oppgi hvem han er (jeg er nesten helt sikker på at hvermannsen er en mann). Uten fare for å måtte stå til ansvar for hva han sier.

Denne bloggen er jo forsåvidt et eksempel på en slik kanal. Her er de fleste av oss anonymne eller semianonyme.

Kommentarfeltene i nettavisene er et annet. Her kan man gulpe og spy og 'provosere' og mene akkurat hva man måtte ønske. På toppen av det hele kan man trykke på en knapp (dagbladet er noen resere på dette) hvis noen mener det samme som en selv: TRYKK 'BRA' HVIS DU ER ENIG MED MEG. Jo flere braer, jo braere er kommentaren.

Det er 99 prosent synsing - overskriftene fra avisene er ofte tendensiøse - og debatten har tilsynelatende ikke noe lavmål i det hele tatt. The ground is not the limit.

'Avstemninger' på internettet er et annet fenomen som folk later til å synes er givende. Her har vår ellers så seriøse lokalavis kastet seg på bølgen, og hver dag har man en avstemining om mer eller mindre interessante tema: BØR TUTTETREET FÅ PUSTE?, BØR FLYKTNINGER FÅ BEDRE BOFORHOLD? (Her mente 85% av siddisene at nei, de hadde det mer enn godt nok).

Jeg må innrømme at jeg noen ganger ikke klarer å motstå 'trykk her-knappen'. Som regel ender jeg på den siden som får 10-15%. Vel - imorges - imorges bladde jeg igjennom avisa i mitt lille morgenrituale, og fant ut at i går hadde man hatt avstemning på denne problemstillingen:

ER DET GREIT AT BERGENSERNE BETALER DOBBELT SÅ MYE BOMPENGER SOM OSS?

Sytti prosent mente at det var HELT i tråd med rettferdighetssansen deres. Og for èn gang skyld var jeg enig.

Men jeg har en mistanke om at de som mener mest og får flest braer er akkurat de samme som satt og 'provoserte' i klasserommet på ungdomsskolen. Det kan man ofte se på skriveferdighetene de presenterer.

Kommentarer

paaskeharen sa…
Ps: Jeg VET at det ikke er 'K' i folkesjela.
Bergljot sa…
Men hva mener du egentlig om tuttetreet?
Bolla sa…
Etter en tur rundt Mosvannet , fikk jeg servert historien om tuttetreet. Å så koselig. Bare to dager etter var det en kvinnelig terrorist som hadde foretatt innhøstning. På eget initsiativ og med begrunnelsen "treet lider"hadde hun røsket ned Kunsten.
Helt utilgivelig spør du meg!

Populære innlegg fra denne bloggen

Lagelig til for høgg

Anarkistiske Barnesanger Volum 1

Om mørke