Fantastiske krek




Woe to you, oh earth and sea
For the Devil sends the beast with wrath
Because he knows the time is short
Let him who hath understanding reckon the number of the beast
For it is a human number
Its number is six hundred and sixty-six

Iron Maiden (The number of the beast).


Da ungene var små, veldig små, hadde jeg en slags plan om å navngi et av ungenes kosedyr, og gi det en rolle i barneoppdragelsen.

Valget falt på den litt daffe, moralistiske (men veldig snille) Magnus Hansen, en langøret hund. Muligens en krysning av Border Collie og Cocker Spaniel.

Jeg laget til og med en liten sang, kombinert med dans, som han framførte, i ekte feelgood.

Den gikk sånn som som dette:

Eg hette Magnus Hansen, eg svinge meg i dansen

Eg svinse litt på svinsen, og svanse litt på svansen

For Magnus e snill med alle (avsluttet med en klem fra nevnte kosedyr).

Magnus Hansen var der, alle kunne sangen hans, men han hadde liten innflytelse på noe som helst. Han var rett og slett litt kjedelig.

Alt endret seg da Endre fikk et kosedyr (en såkalt småttler (fantastic beasts). Endre ville kalle han Pjokken, men jeg kalte ham konsekvent for NebbLars, og slik ble det. Nebblars har en ganske irriterende personlighet, han har en skingrende stemme (som lages av både undertegnede og sønnen). Han skryter og lyger og synger og sier upassende ting om hvem han vil, hvor som helst. Og det som er deilig for han, er at han slipper unna med det. Det som er deilig for oss, er at nesten uansett hvor dårlig stemning det måtte være, så er det ingen som klarer å holde seg alvorlige når han kommer dansende og skrålende, og foreksempel påstår at det er han som har bygget all legoen på Endre sitt rom. 

Han er sjalu på (og irritert på) katten, som han hevder at han er allergisk mot. Han sier at han pleier å tisse under puta til Endre om natta, og han er familiens største (og eneste) Iron Maiden-fan.

Han kan si sånne ting som: Av å te, Endre, så pleie eg å sidda på siå av sengå di og stirra på deg om nåttå.

Eller han pleier å være NebbZilla, og gå bananas og trampe og rive ned bygninger i Endre sin legoby.

I sommer fikk NebbLars egen Instagramkonto. Målet er selvsagt verdensherredømme.

Før jul var han med på Svartnissen på Sola kulturhus. Det var en sånn Covid - forestilling, så vi hadde en hel rad for oss selv, Frøken Frekkesen og hennes to barn, og vår kohort. NebbLars ble sittende hos meg, og jeg klemte han inn mellom to seter foran meg, og to rader foran sitter noen 14-15 år gamle jenter, som kikker rart bak seg, og da smeller det fra Frøken Frekkesen :Ka trur du di jentene der tenke om ein middelaldrande mann som sitte og leke med et lekedyr?

Den traff som et hestespark i magen, og ned forsvant han, for det hadde jeg faktisk ikke tenkt på.

(Nebblars er forresten et trøndersk uttrykk som brukes om menn som er store i kjeften. Den kvinnelige Ekvivalenten er NebbLaura). Takk for oppmerksomheten.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta