Friskuser

Far har alltid hatt en utpreget sans for 'friskuser'. Folk med 'ståpå-vilje' som 'vil' noe.
Det er kanskje fordi han kan identifisere seg med disse, at de er støpt i den samme formen som han selv. Jeg har få eller ingen av de egenskapene som kjennetegner en friskus. Jeg kan godt jobbe mye men jeg legger ikke sjelen min i det. Jeg definerer ikke min eksistens utfra hvor mye jeg arbeider.
Jeg er ingen Duracellkanin.

I gårsdagens avis var det en sak på en 25-åring fra jæren som annonserte etter 'ei sprek odelsjente frå jæren' bak på bilen sin. Han drev eget firma og kunne ikke snart nok få tak i et grepa kvinnfolk med gård med samme syn på arbeid som det eneste salig-gjørende i tilværelsen.
Før dagen var gått hadde han fått over 40 tekstmeldinger fra potensielle beilerinner fra Podlest, Horpest og Vigrest og gud hvet hvor.
At en såpass seriøs avis som aftabladet går Katinka Muholt i næringen som offentlig hallik og kontaktformidler er i grunnen skremmende nok.
At noen faktisk synes at 'tilbudet' virker fristende er enda mer betenkelig.

Det jeg leser mellom linjene her er følgende 'ARBEIDSNARKOMANE JÆRBU SØGE LIGESINNA JENTA MED GARD. MÅ INKJE HE NOGE I MOD Å ARBEIA SÆG IHÆL. ÆG FINNE DÆG INKJE I FJOSE. BILL MRK. STORE PATTA Å FINT TRYNE INGEN HINDRING'.
Lykke til.

Kommentarer

Anonym sa…
Jeg synes haren er en friskus, men på en annen måte.
Anonym sa…
hare that
paaskeharen sa…
En veldig annen måte. Jeg tror ordet du leter etter er 'Nebblars'.
Anonym sa…
Hahahaha! Løyen bloggpost!

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta