Gavetips


Det finnes mange historier om min gode venn Tvitt, langt fra alle er sanne. Noen har blitt slipt og formet til det ugjennkjennelige av tidens tann, eller vridd og grodd ut av en hver proposjon eller sammenheng. Jeg føler likevel ikke at vi skal la det- ELLER sannheten skygge for den gode historien.

Jeg antar at jeg ikke er den eneste som ofte sliter med å finne egnede jule- og fødselsdagspresanger til mine nærmeste. Det kan være vrient av flere årsaker. En er gjerne at de 'har alt'(eller at de ihvertfall har penger til å kjøpe seg det de måtte ha lyst på), en annen kan være at man ikke kjenner dem så godt at man vet hva de trenger eller ønsker seg. Jeg pleide å være ganske god til å kjøpe presanger når jeg var yngre, men senere kan man nok si at jeg har mistet 'gaven'.
Barn løser gjerne problemet med å lage noe selv, under mottoet 'det er tanken som teller'. Og dermed slipper de ofte unna med et skjærebrett eller en dorull-nisse.
det er ikke utenkelig at det var dette mottoet som var utgangspunktet for unge Tvitt når han en jul en gang i slutten av tenårene strikket en presang til sin far.
Dialogen må ha gått omtrent som følger: Tvitt Jr: 'God Jul, Far'. Senior:'takk- dette va spennande'.(pakker opp pakken- drar ut en liten strikkedings i ull) Senior:'Å jysses- ka e det her for någe?'. Junior: 'Ser du kje' det? Det e' ein pikkvarmar!'.(jeg har tenkt på denne episoden mange ganger oppover årene, og jeg skulle gitt ganske mye for å se seniors ansiktsuttrykk i det han blir overrakt gaven.)
La dette gå ut som et gavetips til alle dere der ute- når dere neste gang sliter med å finne presanger til deres respektive fedre- eller andre mannlige familiemedlemmer. Jeg er overbevist om at Tvitten har spart på oppskriften.

Kommentarer

Anonym sa…
Jeg var der.....Hurra, jeg var der !
Jeg lo i flere dager. Helt fantastisk !
paaskeharen sa…
Ja, det var vel slik på den tiden, at kjernen i 'Fjells' samlet seg på Tvitt utpå kvelden på julaften. Fin tradisjon.
Jeg kjøpte en gang svindyre DolceGabana-boxere til min far til bursdagen hans, han kikket på dem i et tiendels sekund før han kastet dem på bordet, tok opp avisa og mumlet "Å ja, trusser", med rulle-r. I år blir det pikkvarmer, goddamn!
paaskeharen sa…
vi kan spleise på en. hehee..
Jeg er jo en djevel til å strikke, hva med en i rosa mohair?

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta