Åttitallet



Jeg ble født tidlig på syttitallet. Akkurat det tiåret husker jeg ikke så veldig mye av, enten så lider jeg av en form for ekstremt tidlig utviklet pre-senilitet, eller så har jeg fortrengt det.
Åttitallet, derimot- husker jeg en god del av.
På åttitallet digget vi Falcon Crest, Miami Vice, og Dynastiet. Vi likte Rambo og Rocky og Footloose og Top Gun. Vi syntes Wham og Slade var bra. Ihvertfall på bygda hvor jeg kom fra. Hvordan kunne vi? Hva var det som gikk av oss?
Noen plasser varte åttitallet langt ut på nittitallet- det var nok 1995 før jeg forstod at tennissokker ikke er så fint(det eneste som legitimerer bruk av hvite tennissokker er visstnok spillet tennis). Jeg har vært steder i Tyskland hvor åttitalls- heavymetal aldri har vært død- og estetikken har også blitt bevart. Det er en fryd. Jeg ler og ler og ler.

Kommentarer

paaskeharen sa…
Kjæresten min sa akkurat at hun lo når hun leste at jeg påsto jeg var født tidlig på syttitallet. Sannheten er at hvi jeg hadde blitt født noe særlig tidligere på søttitallet- ville jeg ha vært født på sekstitallet. Så det.
For det første: 80tallsheavy er jo guddommelig!!!!

For det andre: har ikke du tennissokker på deg på familiebildet vårt? Det er tatt i 1998.
paaskeharen sa…
Nei? Javel. Det understreker forsåvidt bare poenget mitt- om at åttitallet sitter dypere i noen steder enn andre.
paaskeharen sa…
Ja, men det visste jo ikke vi noe om- vi bygdefranser. Det vi imidlertid visste om var Beverly hills purk, og slade.
Anonym sa…
Kiss har vel forøvrig alltid vært på villspor.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta