Dridestemmar


Det er mange ting som er særegent for Stavanger og omegn. Kjæresten min satte fingeren på essensen av 'Sommerbyen', som strengt tatt er i heftigste laget for mange av oss, og ihvertfall for undertegnede.
En annen ting som er ganske sær, og ganske heftig er den nesegruse beundringen som i dette distriktet blir sangere med 'dridestemme' til del. Vi har selv dyrket fram ganske mange av dem- jeg nevner i fleng: Frode 'Froddi' Rønli, Magne 'Mannaen' Høyland,rølperockerne Ingenting samt et nyere stjerneskudd på dridestemme-himmelen som heter Christer 'Bare Christer' Knutsen.
Vi har også en forkjærlighet utenlandske artister med samme eller ihvertfall lignende uttrykk, Og artister som Bonnie 'Botox Bonnie'Tyler, Smokie, Rainbow,Roxette, Rod Stewart og Bon Jovi lever tilsynelatende i beste velgående i denne regionen lenge etter at de over resten av verden er døde og begravet og stemplet som de feilgrepene de tross alt er.Eller var.
Hvorfor? Jeg er selv Fan av Tom Waits, og delvis av Bruce 'The Boss' Springsteen også, som begge har 'rasp' som effekt på stemmene sine. Men det er selvsagt noe helt annet. Hva er det som gjør at man forveksler dridestemmar med feeling?

Kommentarer

Rållserau sa…
Jeg sier som morfar: "Før va' det om å gjørr å synga finast muligt, nå hørres det jo ud som det e' om å gjørr å synga styggast muligt". Gi oss tilbake Ernst Rolf og Jens Boch Jenssen!
paaskeharen sa…
mm. og Ivar ruste og Odd Gryte fra 'ruster du' men de har en annen irriterende effekt på stemmene sine: 'gammelmannsskjelving'. Ikke så fint det heller, syns jeg
Anonym sa…
yo !
Slangeleder synes at 80' tallet var 'alt innen krepp og rosa', men jeg føler meg litt rar når jeg benekter min fortid. Vinylen ligger lagret på et loft som i utganspunktet er mørkt...men glorete cover lyser opp rommet til en festsal av minner. Ok, jeg blir litt sjokkert av noen av innkjøpene, men gjort er gjort...å sånn. Jeg vil i dag stå frem på denne bloggen og tilstå at jeg var preget av min tid. Ja, jeg hadde tynt høyt hår. Ja, jeg hadde F.R. David' s plankpolerte hit's. Hurra for 80' tallet. Først nå ser Slangeleder at kommentarene skulle vært plassert en annen plass. 'Dridstemmar' er rette plass for Åge Aexandersen.Alle som liker Åge har duske bart og skinn hår....må slutta nå. Ha en fin dag din hare !
paaskeharen sa…
Words- don't come easy to me...How can i find a way- to make you see..I love you- Worsa don't come easy...
Anonym sa…
på toppen av heila greiå ser Slangeleder at Paaskeharen ikke benekter sitt tidligere liv mellom 1979- 1996. Tja, da står vi i gjen med følgende alternativ: Slangeleder er full? Slangeleder er dum ? faktisk er det ingen av delene. Han har bare fått stigmaiser syndromet.Som eksempel kan jeg nevne at alle menn fra Japan er små, raske og kaster seg tre meter bakover med en halv twist. Derfor blir det...Alle som nevner 80' tallet i 2006 gjør det i en fornektende samenheng...Nei, nå begynner jeg å likne han 'lannasen'som du bodde med..... Helt ute av frekvens med kun AM mottaker fra Polen. Alle fra polen drikker brennevin på kveldstid og plukker jordbær på dagtid....
paaskeharen sa…
Fantastisk! Er det deg, Ronny?
Anonym sa…
Nei, slangelederen har hatt mange navn....nå er han mest kjent for å ha nylig 'lagt i siloen'. Var et medlem i den beryktede Fjells angels....Siden din er utrolig underholdende....knall,altså !
paaskeharen sa…
Ah, slangelederen er litt som fantomet. 'Noen ganger går slangelederen rundt i gatene som en vanlig mann'.
Slangeleder bør få seg sin egen blogg syns jeg. Tror den kan bli bra. Ut over dette: Åge Aleksandersen er jo helt konge! Forstår ikke hva dere driver og disser ham etter, han er nest best etter Terje Tysland. (Og Gøran Sørloth, selvsagt) For ordens skyld: jeg har generelt lite hårvekst, og i alle fall IKKE bart. Nå kommer snart Rållserau til å kjefte på meg for å blogge i andres blogg. Tøffløkkå, som dere sier over fjorden.
Rållserau sa…
Jeg har heller ikke skjegg!! Eller bart!! (Jaja, kanskje et hår eller to som jeg napper med pinsett). Men jeg liker også Åge Aleksandersen og Terje Tysland! TYSLAND ER JO NESTEN TYSDAL, OG DET BURDE VEL FÅ SLANGELEDER PÅ ANDRE TANKER?
Anonym sa…
Fantastisk bra blogg! Første gang jeg var her inne var det akkurat som å bli 6 år igjen å finne et ball-rom. Jeg ville rett og slett ikke ut igjen! Du er utrolig god å skrive, jeg vil si det så sterkt som at du går øyposten ikke bare en høy gang, men en god en også;)
Hilsen søsteren til Pål Øystein, Runa Cecilie (ja, det går faktisk an å hete d!)
paaskeharen sa…
Velkommen skal du være:) I paaskeharens hus er det mange rom.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta