Band av brødre, Rustfest del 4Arni og jeg tar enda en tur innover byen. Vi besøker noen secondhand-sjapper. Det er mange av dem her, som om byen er en fjern fetter av mer berømte Camden i hovedstaden. 

En fjern fetter med nagle-bh og uniformsjakke, New Rock- boots, og shady vinyl for salg. Det lukter mugg og gamle klær. Men menneskene er slik som de ofte er i England - høflige, behjelpelige og inkluderende.

Dama slår 3 pund av prisen på et innrammet bilde av David Bowie

Vi finner et sted som serverer både god kaffe og gin tonic i store glass.

Vi blir sittende nokså lenge, med utsikt mot bukten, som bare er ei strand akkurat nå, på grunn av tidevannet.

Det blir kveld. Vi vandrer mot klubben. I nokså tomme gater lusker gothere i samme ærend som oss, mot klubben. 

Vi blir VIP'et av Mike og Donna og alle som jobber på Alhambra, får artistbånd rundt håndleddene. Lokalet er romslig, med stoler og bord bakerst. Scenen på størrelse med folken. Det kverner en Sisters of Mercy- låt over anlegget. Menneskene er i kostyme. De fleste er eldre enn oss.

Voksentreff, tenker jeg. Hun fra Newcastle kommer igjen og tyter og tyter. Hun sier at jeg er en fucking legend, og hva skal man egentlig svare til slikt?

Og så slår vi oss ned ved Archie og Denise sitt bord. Han er blid og full, og forteller røverhistorier fra gothscenen de siste førti årene.

(Archie og Denise kommer fra Skottland og har vært venner med Timmy i 20 år. De reiser på konserter og festivaler i hele Europa. De er fine folk.)

Det første bandet er på. De heter Novus. To damer og en mann med langt grått bukkeskjegg,

I know her! She's got NINE children, sier Archie, og jeg tror med det samme at han kødder, men det gjør han ikke.

Og så forteller han om en gang på 90-tallet, da dette bandet hadde spilt på Whitby, så hadde vokalistdama hatt med seg to av ungene sine. Den ene var to år, den andre seks.

Denise had to watch them backstage while they where playing, and you know what? A couple of years ago, we were at another festival, and it was this young band playing, and I decided to buy the CD. And there she was - the woman in front - and I said to her: I really like this band, they were brilliant, and she says: I'm so glad you said that: the singer is my son.

The same one..?

Yes! The same one Denise had to babysit backstage at Whitby all those years ago!

Alle ler.

So if you are going to get new artist to theis scene, you have to make them yourself?

Exactly!

Lyden av denne Fredagen er  ikke veldig god der vi sitter. Det er ingen bunn i bassen, og ellers nokså grøtete, og det gjør at sangenes eventuelle kvaliteter ikke kommer til sin rett.

Men det er en god kjemi der, oppå scenen, og det smitter over på oss.

Det er innnigamperæva kaldt i lokalene.

Band nummer 2 heter Fleisch. De er yngre og prøver hardt. Frontmannen prøver hardest av alle, der han poser og pumper og jager på det glisne publikummet.

Da andre låten er et minutt gammel, stopper han hele greia fra scenen, peker bak på trommeslageren og roper ut til publikum: Our drummer put on the wrong samples!

Han har akkurat brutt bandetikkens første bud: Aldri heng bandkompisene dine ut til tørk.

Salen ler, men jeg blir rasende på trommeslagerens vegne. Hadde du hengt meg ut fra scenen, Timmy, så hadde eg gått hjem.

Frontmannen maser på og mottar applaus for å støtte Ukraina fra scenen, men min dør er stengt. Og verken musikk eller lyd funker for meg.

Vi drikker øl og drinker, og det er tid for siste band, som heter Inkubus Sukkubus. De har eksistert siden 1989 (forteller bassisten meg dagen etterpå)  De har ei skjønn dame med med blomsterkrans i håret som vokalist, og er smil og kjemi hele veien, og det flyter naturlig, så det er verdt tiden, og rett foran oss står ei jente i et sparsommelig gothic-antrekk og danser, og det er muligens for å holde varmen.

Vi går hjem til hotellet på en bris av Carling og vodka orange.

På fjernsynet finner vi en dokumentar om Abba. Jeg sovner, våkner igjen klokka halv to, og da står den på ennå, kjempehøyt, men det soves i alle senger, og enda er vi visst ikke kommet frem til Super Trouper. 
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Våland på Bryne med dobbel a

Stemningsrapport fra en gothmetaldans på Tau.