Bombom, Harry.


Noen ganger er det altså helt maksimalt å jobbe 'på gølvet'.
Ikke fordi at jobben min er det helt store- den er helt grei, men langt fra det optimale.
Jeg elsker å provosere, og når man ser hva slags saker den jevne mann og kvinne er opptatt av, og lar se irritere av, så kan man ikke klage.
For ørten år siden boret vegvesenet et hull i fjellet under fjorden, og gav Rennesøybuen veiforbindelse. Og så har de betalt noen kroner, da- i bompenger for å ha fått dette privilegiet. Vel å merke har ALLE som har reist nordover langs kyststamveien- til haugesund, og de som skulle ta ferje til andre øyer i boknafjorden betalt penger i bomstasjonene.
I sommer skulle forbindelsen være nedbetalt, og det var den også, men vegvesenet bestemte seg for å la bommene stå noen uker lenger, for å betale litt på en fastlandsforbindelse for naboøyene.
Sjelden har noen tatt så aldeles på vei for en slik bagatell.
Folket på Rennesøy har brukt sommeren til å grine og klage, og sutre og banne, og kjøre traktorene sine så seint de kan for å blokkere trafikken i tunellene, fordi det var så urettferdig, og lovstridig. Og det ene med det andre. Det ble tilogmed sendt en klage til EU-domstolen.
Det kreves ikke penger i rennfast-sambandet mer. Men nå er det foreslått å verne den ene bomstasjonen for fire og en halv million kroner, og nå er de sinte igjen på Rennesøy. 'Hiv sjiden på sjøn'!- fjern helvedesmaktå'!
Som mange allerede vil ha gjettet seg til så er jeg ekstremt for verning av bomstasjonen, den er et monument over rennesøybuens smålighet. Jeg er dessuten for å tette igjen hele rennfast, for makan. Så dumme mennesker fortjener ikke fastlandsforbindelse.
Det blir mye diskusjoner på jobben, som sagt. Bompenger er alltid en slager.

ps: det ser ut til at verningen blir nedstemt.

Kommentarer

paaskeharen sa…
Det var en KJEDELIG blogpost. Ufokusert. Argh.
Hehehehehe jeg syns den var morsom! Særlig det siste. Hvem er det som betaler prisen hver dag for den jævla fastlandsforbindelsen? Jo - vi landfaste som må forholde til disse annenrangs menneskene, selv om gud skapte sjø mellom oss og dem! Jajajaja, stein og glasshus og alt det der.
paaskeharen sa…
Det synes jeg er en dårlig ide', slangegutt:) Jeg legger meg som sagt gjerne ut med kolleger på jobben, men det å diskutere slike kontroverser på fest, med to i promille har jeg dårlig erfaring med. Det kommer kanskje til håndgemeng og greier, for en tåpelig bom. Nei, jeg vil mye heller være frekkasharen her, for hvis jeg får for sterke argumenter i mot, så sletter jeg dem bare:)

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta