Nyyyt på nytt

Middelaldrende mann reagerer på idiotiske munnhell, del 2. Det er ei bok av Per Petterson som er ganske god, og som heter Jeg forbanner tidens elv.

På mange måter forbanner jeg den dagen jeg lot meg lokke over på sosiale medier generelt, og facebook spesielt. Det er ni år siden, det har hatt sine oppturer innimellom, det er nokså ofte gøy å se bilder av mer eller mindre perifere venner, og noen ganger kommer det noe snappy som får meg til å smile. Og jeg hadde ikke vært på halvparten så mange arrangementer og konserter hvis jeg ikke hadde hatt en profil.

Jeg blei selvfølgelig hekta på Facebook fra første trykk på telefonen, jeg kan ikke si noe annet. Endeløs scrolling igjennom innlegg som bekrefter det meningsløse med tilværelsen.

Kommentarfeltene under tabloidene er kanskje det mørkeste, der menn på min egen alder bruker sin grunnlovsfestede demokratiske rett til å ytre seg fritt til å sjikanere marginaliserte grupper, kvinner, og sosialdemokratiske politikere. En inngrodd skepsis til de som styrer er en viktig del av dette.

Politikere generelt (og Jonas Gahr Støre spesielt) har en agenda om å ta fra oss rettighetene vi har, gi bort landet vårt til utlendingene og tvangsvaksinere oss med helsefarlig medisin, men nå.. - i kjent stil vandrer jeg ut av fokus her - her har jeg tydeligvis mye på hjertet.

Men altså - dette her går til dere eller oss - som kommenterer andres feriebilder på facebook - ofte sånne bilder av solnedganger, bassengkanter, glass med bobler og mat, forbundet med ferie og fritid.

Gjenta etter meg: Jeg må IKKE skrive nyyyt i kommentarfeltet! Jeg må IKKE skrive nyyyt i kommntarfeltet! Jeg må IKKE skrive nyyyt i kommentarfeltet!

For da kommer det hekser og troll og tar meg.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta