Banging uten hår

 - Neste gang du blogge må du skriva om banging uden hår!

Det er Olaus som sier dette, eller brøler, for på scenen i maskinhallen på Tou scene står Slomosa fra Bergen, og de spiller så høyt at det singler i hodet.

Rock skal jo være fysisk.

Banging uten hår går jo ikke. Teknisk sett er det bare nikking, Men nikking er jo også en måte å vise at man er 'med' i musikken og liker det man hører.

Slomosa spiller bra og blytungt, og frontmannen er morsom også.

- Beklager at eg e litt hes i dag, vi va i Haugesund i går. Det e ætt eller aent med den byen, en blanding av amfetamin og olje. 

- Og klamydia, smeller det fra der framme, og det blir gjentatt fra scenen til godmodig humring fra salen.

Sønnen har deltatt på ungdommens kulturmønstring tidligere på dagen, og heldigvis sa ikke HAN noe om klamydia. Jeg tviler på om han vet hva det er også, sånn sett.

Sønnen synger i et rockeband som heter Wragh, og de framførte sin selvkomponerte låt Public Enemy med stort alvor, som det ble skrevet i aftenbladets stemningsrapport. Ettermiddagens hardeste innslag med grei margin.

Og jammen var de bra også. Selv om jeg er inhabil.

Jeg så alle innslagene, fra de sarte jentestemmene med gitar eller pianokomp, til de blodtøffe rapperne fra Storhaug og Hundvåg og Jørpeland, til dans i ulike varianter. To nokså skumle hip-hop-jenter med maling i fjeset, som fremførte dramatisk og utagerende dans. 

Til konsentrerte ungjenter som man kan se står og venter på inngangen sin på venstre side av salen, og hun som står som nummer to dytter forsiktig i henne som står fremst når de skal gå på.

Jammen har jeg blitt dytta i noen ganger, tenker jeg. På vei inn eller ut.

Publikum er en blanding av familie og venner av dem som står på scenen. Fra livlige og morsomme unger som danser og hoier, til voksne som nesten demonstrativt ikke klapper til nummer som ikke deres ungdommer er med på. Til sånne som forstår at applaus betyr like mye for andres unger som deres egne, og vi er heldigvis i flertall.

Hundvåg-rapperen takker ydmykt for applausen. - Tusen takk te alle som kom!

- VÆRSÅGOD! roper en femåring som sitter bak meg, og stemningen er veldig veldig god.

Flott innsats av alle! God bredde! Og en finfin ettermiddag på ungdommens kulturhus.

Og Slomosa også. Et heidundrende rockeorkester. I bokstavlig og overført betydning.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta