Matt

Da jeg var barn lærte jeg mange spill.

Ludo
Monopol
Mattis
Amerikaneren
Idioten
Krig
Gris
Vri åtten
Yatzy
Kasino
Lygen
Whist
Stigespill
(Bridge)

Det er de jeg kommer på.  Bridge står i parentes fordi jeg egentlig ikke kunne det. Men spilte det gjorde jeg.

Felles for alle disse spillene er at det er noen som vinner og noen som taper. Dere ser kanskje at Sjakk ikke er på lista mi. Vi spilte ikke sjakk hjemme hos oss, og jeg vet ikke om det var fordi vi var bønder, men vi spilte jo ikke Bondesjakk heller, så det gir ingen forklaring.

Det er som Trond Viggo sier Hvis noen hadde fortalt meg i 1978 at i 2014, at folk ville sitte å se sjakk på fjernsynet, så hadde jeg ledd meg i hjæl.

Bjartis savner Derrick. Det gjør ikke jeg, men av to uendelig kjedelige ting som kan vises på fjernsyn, så vinner sjakk. Det er kjedeligst.
OK, så er han ene norsk, men det skjer jo ingenting. Sjakk er brettspillenes svar på Hurtigruta minutt for minutt. Time etter time med to dresskledde folk som flytter brikker rundt på et brett, hvor er spenningen? Hvor er progresjonen?
Og hvorfor er jeg nødt til å forholde meg til det?

Jeg har følgende forslag til hvordan dette gørrkjedelige spillet kan gjøres mer severdig:

1: Arranger en sånn innveiing som de har i boksing. Slik at partene kan stå og skubbe på hverandre og skrike fornærmelser til hverandre mens de roper ting som: EG SKA FAEN MEG KNUSA TRYNE DITT. DIN JÆVLA IDIOOOOT! Eller EG E GO Å DU E SÅ JÆVLA DRIIIIID!
Det ville ha tilført spillet litt sårt tiltrengt testosteron.

2: Når den ene spilleren 'tar' brikker fra den andre så burde det være lov å kaste dem i trynet på han. Det gjorde vi når vi spilte Yatzy hele tiden. En undervurdert handling i brettspill. Eventuelt burde det være lov å smadre dem med hammer.

3:La sjakkspillerne få anledning til å hause opp publikum - til å rope navnet deres taktfast - mens de står med hendene over hodet.

4: Eller slutt ihvertfall med de der dvaske håndtrykkene.  Det må da være lov å vise litt følelser?


Så har det kanskje en framtid.

Kommentarer

Anonym sa…
*
knallbra, ler og ler :-) mens jeg ser for meg de sjakkbrikkene som kastes i tryne på hverandre!
Hadde jaggu vurdert å se på om de innførte disse tingene.
Gro
MM sa…
Jeg er for alle forslagene, men har også et eget. La dem spille mesterskapet på toppen av fjellet Mannen. Alene er det akkurat like gudsjammerlig kjedelig å se på, men i kombinasjon…oioioi, da hadde til og med jeg sett både sjakk og Mannen.

http://www.nrk.no/mr/no_-sja-direkte-fra-mannen-1.12012651
paaskeharen sa…
Bra plan. Tenkte på spiselige brikker også. Ultimat ydmykelse.

Populære innlegg fra denne bloggen

Våland på Bryne med dobbel a

Hits for kids.