Crime in the City

På morgenen har jeg begynt å sykle. Leiligheten vår ligger i første etasje, og vi har utsikt til parkeringsplassen og tilhørende kjellerdør fra kjøkkenet vårt.

Til gjengjeld har alle andre i området innsyn fra absolutt alle kanter.

På Onsdag skulle jeg ta ut sykkelen og tralla (som jeg har omtalt i en tidligere post). Det er trangt i kjelleren rundt fellesområdene, det står sykler og traller og barnevogner og gud vet hva. Kjelleren er også tilgjengelig fra alle oppgangene i blokka.

Jeg pleier å sette en stein foran kjellerdøra for å holde den åpen, for først tar jeg ut sykkelen, og så går jeg ut og henter sykkeltralla (som må settes på skrå for å gå ut igjennom døra), men på Onsdag hadde jeg glemt splinten som forbinder vogna med sykkelen, så den måtte jeg opp i leiligheten å hente, og det tok neppe mer enn to minutter før jeg var nede igjen, og da sto det en ung fyr der nede, og han hadde en litt sløv stemme (en slik som man gjerne forbinder med rusmisbrukere), 'HEI-HEI', sier han til meg. Mens han snakker i telefonen, og han forklarer noen veien.

'NEEI, NEEI, DER ME SKULEN!' sier han inn i mobilen.

Jeg tenker, at jeg ikke må være så fordomsfull, men han der er en mulig innbruddstjuv, men jeg tenker også at jeg ikke vil være så jækla fordomsfull, så jeg lar tvilen komme han til gode (les: Jeg feiger ut), og tenker at han kanskje hører til i en av de andre oppgangene.

Og så tar jeg bort steinen for kjellerdøra slik at den smeller igjen, og sykler ut i en regnbyge.

Etterpå tenkte jeg ikke mer på saken. Før følgende skriv fra borettslaget lå i postkassen vår i går ettermiddag: Jeg siterer:

VIKTIG INFO!!!

TIDLIG PÅ MORGENEN ONSDAG 19.09, HADDE VI UVEDKOMMENDE I KJELLEREN.
JEG VIL MED DETTE BE ALLE SJEKKE OM DET MANGLER NOE FRA KJELLERBODER ELLER FELLESOMRÅDER
HVIS DET ER NOE SOM MANGLER, SÅ TA DIREKTE KONTAKT MED POLITIET, OG OPPGI ADRESSE OG DATO DETTE HAR SKJEDD.
VEDKOMMENDE BLE TATT PÅ FERSK GJERNING OG JAGET UT, MENS BAGEN HAN BAR PÅ BLE IGJEN. POLITIET HAR FÅTT TAK I VEDKOMMENDE, OG BAGEN BLE OVERLEVERT POLITIET.

VIL IGJEN MINNE OM AT INNGANGS DØRER OG KJELLER DØRER HOLDES LÅST OM KVELDEN/NATTEN!!!


Den siste der svei litt. Alternative overskrifter til dette innlegget var: Haren og Tyven, og Tyventyven.

Dessuten er det åpenbart at sekretøsen i borettslaget har et problem med ord deling.

Dessuten føler jeg at tilliten min har blitt misbrukt.



Kommentarer

Ooops.
Sekretøsen skriver med store bokstaver også. Det er veldig kjekt for da slipper man å huske på stor bokstav i begynnelsen av hver setning...
MM sa…
ER DENNE MELDINGEN VIKTIGERE NÅR JEG SKRIVER MED STORE BOKSTAVER? VIRKER JEG SINT NÅ?

(Har forøvrig et flott bilde av et fantastisk oppslag fra en bygård jeg tidligere bodde i. Skal poste det en gang jeg går tom for ord.)
Anonym sa…
Jodå, men bare innrømm det..Det funker med store bokstaver når man ønsker å formane.
paaskeharen sa…
Jo. Og så er det jo lettere å lese.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta