Den gang menn var menn



Det er ikke så mange idretter jeg liker. De eneste jeg kan komme på er fotball og curling. I en periode på 90-tallet var jeg erklært idrettshater, og medlem i Pål Anders' Torkjelsens 'Folkerørelse mot idrett'. Jeg var i opposisjon til det meste på den tiden, det er alt jeg har å si til mitt forsvar. Jeg vil fortsatt våge påstanden at all vintersport er meningsløs OG fjollete(og det på en dag hvor min far har reist til Holland(?) for å bivåne VM på skøyter(skøyter er kanskje den meningsløseste idretten av dem alle). Før jeg ble idrettshater var jeg vel egentlig temmelig likegyldig til hele greia - alt annet enn fotball, men det var en finne ved navn Juha Mieto som gjorde veldig inntrykk på meg.

Jeg tror vi snakker fra 78' til en gang utpå åttitallet. Han var kjempestor, hadde helskjegg, og var som hentet direkte ut fra de dype finske skoger. Og når han gikk femmil, vokste skjegget hans til en diger isklump, og det var veldig fascinerende. Ryktet vil ha det til at Mieto en gang var så sliten etter ei femmil, at han gikk rett i dusjen med skiene på. Fantastisk bra. Jeg har jaktet høyt og lavt på foto fra glansdagene, men utvalget var skuffende. I dag ser skiløpere ut som noen fliser, med fyrstikker på beina. Og i fjesene deres renner det snørr i strie strømmer. Spennende? Næh.

Kommentarer

Anonym sa…
Ja alt var bedre foer, Telegram i steden for sms, VHF i steden for mobil, telefax i steden for internett.

Fra 1940-45 slapp man til og med aa stemme;)
paaskeharen sa…
Øy!
Du vet at jeg kan slette nebbetheter? Jeg våger påstanden at med høyere tjukkas-faktor i skisporten, ville den ha blitt mer seervennlig.
Anonym sa…
Jeg legger meg helt flat:) Godt poeng det der med tjukkaser....

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta