The shopshop song


Jule- og nyttårsfeiringen forsvinner i bakspeilet, i blå, sur kruttrøyk etter at landets mer og mindre påseilte amatørpyroteknikere har vært i aksjon.
På et tidspunkt minnet Småhaug om Beirut i hyl og smell og gnistregn, men gjestene i vårt selskap kom ifra det uten nevneverdige utvortes skader.
Godt nyttår, dere- å takk for det gamla'.

Før nyttår- altså i fjor(morsomt det der) akket jeg meg over hvor jævlig jeg synes det er å handle julegaver. Salget har jeg aldri våget meg ut på, og sjansen for at jeg får min debut i år er så liten at jeg vil kalle den ikke-eksisterende.

Noen ganger lurer jeg på om kvinner har et kromosom som de aller fleste menn ikke har fått tildelt. Det er det kromosomet som får dem til å føle lykke ved kles-shopping. Her i mellomjulen fikk jeg betrakte fenomenet på nært hold. Et tyvetalls kvinner mellom hyller og kleshengere- øyne som glir over hvert enkelt plagg, hender som kjenner på stoffkvalitet. Kø foran prøverommene. Jeg må innrømme at jeg ikke forstår. Jeg hadde stått der i cirka ett minutt før jeg følte meg som en fisk på land, og måtte trekke utenfor for å få puste.
Det er slik jeg forestiller meg skjærsilden. Klaustrofobisk med Beyonce og Jay-Z på stereoen. En forsmak på Helvete.
Men det skal forstand til å forstå, og her er jeg helt blank.

Kommentarer

Og jeg heller ukritisk til min tori at klesshoppingens makt over kvinnene har sammenheng med bær-genet, som vi jo ikke får brukt så mye mer.
en tori er forsåvidt det samme som en teori.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta