Avisbudet -Brumbrum


Det er rart hvor fristende det er å bruke Næger-ordet nå som det er forbudt. Før brukte jeg det aldri, men nå har jeg lyst til å bruke det hele tiden- selv om jeg er imot å diskriminere folk (kanskje bortsett fra amerikanere og staten israel), det er noe med at det er deilig å gjøre noe som liksom ikke er lov. Egentlig hadde jeg tenkt å kalle denne posten for 'mopedn...*, men jeg klarte såvidt å styre meg.

Undertegnede abonnerer på regionens største avis, har gjort det i et par år- fordi den redaksjonelle og lokale profilen stort sett er veldig bra (jeg har vært ganske forbannet på kulturredaksjonen, men det er en annen historie).
I alle år har ungdommer i nærmiljøet gått med avisen på ettermiddagene med sykkelveskene fulle av ferske aviser, i sol og regn og snø og slaps. Slik kunne de tjene seg noen kroner, og få litt frisk luft i tillegg. Det ble det en slutt på for omtrent et år siden når naftabladet gikk over til å bli morgenavis. Det betyr ufattelig tidlig utlevering:0500am. De tidligere avisbudene(som var skoleungdommer) betakket seg for- eller ble betakket for slike arbeidstider, og naftabladet så seg nødt til å 'outsource' budtjenesten. I all hovedsak betydde det overgang til motoriserte avisbud. Og så har det betydd at det har vært masse kluss med leveringen, og en stund var det ikke mulig å få noen avis i det hele tatt.
I sommer begynte jeg plutselig å bli vekket i femhalvseks-tiden av en moped på høyt turtall like uenfor soveromsvinduet- det tok en stund før jeg fattet at det var mitt nye avisbud som sto bak all larmen. Jeg må innrømme at jeg ble litt irritert noen ganger- særlig hvis jeg hadde vært ute dagen før(man skal ikke glemme at jeg er en nachspielsovner av dimensjoner, og våkner ikke så lett).

En gang i sommer-etter at jeg hadde overnattet hos kjæresten min, og var på vei hjem i otta, fikk jeg den udelte fornøyelse å observere denne landeveiens gentleman mens han tok avisrunden sin. Han er iført bamsedress-uansett årstid, og har sin egen, og høyst liberale tolkning av veitrafikkloven. Han kjører på gang-og sykkelstier,og fotgjengeroverganger-alt på et helt vanvittig turtall. Alt i et intrikat system-opp og ned pillevågsveien. Jeg hilste på ham utenfor huset mitt, han var diger og veldig blid. Jeg fikk lyst til å gi ham en klem. Senere har jeg lest en hel del leserinnlegg fra mennesker-både fra Gnåland og Småhaug som har fått søvnen sin spolert, og som har truet med å si opp sine abonnementer og det som verre er.
Selv vil jeg gjerne frede mopednegeren, hver gang jeg hører ham om morgenen blir jeg glad.
Jeg klarte ikke holde meg likevel.

Kommentarer

Rållserau sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa…
hehe..når eg byrja å lese tenkte eg; paaskeharen..skrive du eit "hat-innlegg" som lignar på dei på baksida av rogaland avis. Men det var dumt av meg å tvila for eg burde jo vist at historia di enda bra:)
Anonym sa…
Fantastisk bra. Jeg skjønner godt hva du mener, syns du skulle gi han en god klem jeg.
Anonym sa…
Det tror eg han skal få:)
Må bare låna bloggen din til litt kontaktinformasjon, håpe det går bra, påskeharen?!
Pål Øystein:har du fått nytt nr og mail? Send meg en meld eller någe..Klem.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Hadde jeg vinger så ville jeg fly.