The shopshop song


Jule- og nyttårsfeiringen forsvinner i bakspeilet, i blå, sur kruttrøyk etter at landets mer og mindre påseilte amatørpyroteknikere har vært i aksjon.
På et tidspunkt minnet Småhaug om Beirut i hyl og smell og gnistregn, men gjestene i vårt selskap kom ifra det uten nevneverdige utvortes skader.
Godt nyttår, dere- å takk for det gamla'.

Før nyttår- altså i fjor(morsomt det der) akket jeg meg over hvor jævlig jeg synes det er å handle julegaver. Salget har jeg aldri våget meg ut på, og sjansen for at jeg får min debut i år er så liten at jeg vil kalle den ikke-eksisterende.

Noen ganger lurer jeg på om kvinner har et kromosom som de aller fleste menn ikke har fått tildelt. Det er det kromosomet som får dem til å føle lykke ved kles-shopping. Her i mellomjulen fikk jeg betrakte fenomenet på nært hold. Et tyvetalls kvinner mellom hyller og kleshengere- øyne som glir over hvert enkelt plagg, hender som kjenner på stoffkvalitet. Kø foran prøverommene. Jeg må innrømme at jeg ikke forstår. Jeg hadde stått der i cirka ett minutt før jeg følte meg som en fisk på land, og måtte trekke utenfor for å få puste.
Det er slik jeg forestiller meg skjærsilden. Klaustrofobisk med Beyonce og Jay-Z på stereoen. En forsmak på Helvete.
Men det skal forstand til å forstå, og her er jeg helt blank.

Kommentarer

Og jeg heller ukritisk til min tori at klesshoppingens makt over kvinnene har sammenheng med bær-genet, som vi jo ikke får brukt så mye mer.
en tori er forsåvidt det samme som en teori.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Hadde jeg vinger så ville jeg fly.