Nokså ofte hjelpsom

 




I am a mid-west farmer,
I make a livin' off the land,
I ride a John Deere tractor,
I'm a liberated man.
But the rain it hasn't fallen,
Since the middle of July,
And if it don't come soon my crops will die.
The bank man says he likes me,
But there's nothin' he can do.
He tells me that he's comin',
But the clouds are comin' too.
He ain't my friend.
And I'll ride again


Rivers Rutherford (Americans Remain)


Jeg har blitt brøyte og salteminister på industriområdet på jobb. Det ligger litt i navnet hva stillingen går ut på. I firmaet jeg jobber i finnes et betydelig antall lastebiler og gaffeltrucker, og dessuten nokså mange fotgjengere.

Jeg prøver å komme opp med et godt slagord for akkurat mitt ministerium, etter modell fra noe Bård Tufte Johansen (tror jeg) sa om en dansk avis som trykket annonser for en prostitusjonstjeneste:

Du ringer og kalder, vi kommer og knalder.

Hva med:

Du ligger og røyter, jeg kommer og brøyter (?)

Jeg jobber om natta, og salter vekk glatta (?)

Nåja. Jeg liker jobben veldig godt. Den er helt konkret. Starte traktor, rygge inn i en binge med salt. Kjøre på salt, Jeg føler veldig at min indre bondegutt får utløp. Fra jeg var 10 til jeg var 15 ble traktorkjøring brukt som belønning for godt utført  manuelt arbeid.

Når jeg i tillegg kan høre musikk eller podcast mens jeg holder på, og varmeapparatet får lunka opp hytta, da er det ganske fint å være minister. Og folk blir ganske takknemlige, stort sett, for det er jo greiere å å ha feste under hjulene, og å kunne bremse, og ikke falle og slå seg helseløs, og så videre.

Jeg styrer meg selv, men noen ganger blir jeg tipsa om hvor det er glatt, eller spurt om jeg kan komme og salte der eller der, og det kan jeg som regel.

Det å ha vakt er jo forsåvidt noe nytt for meg, jeg følger værmeldingene nokså nøye, og står opp på absurde tider. 0415, foreksempel, eller jeg kjører ned Søndag kveld, for å sjekke føret.

Det var vel alt. Eller forresten: Jeg er overmoden for innspill og kommentarer og alle former for leserkontakt.

God Februar!


Kommentarer

sall1234 sa…
Artig lesning, fortsett du.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta